moslimmigrant


moslimmigrant 1.0

moslim die naar een ander land verhuist; moslim die emigreert naar een ander land

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een moslimmigrant…

is een migrant; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een moslim die emigreert

    Hoofdsemagram: migrant


    Algemene voorbeelden


    'Toekomstig PVV-beleid weert hoogopgeleide moslimmigrant' [...]. Het PVV-Kamerlid zei onlangs dat, in het verlengde van de door zijn partij bepleite immigratiestop voor personen uit islamitische landen, ook kennismigranten uit die landen wat hem betreft niet meer welkom zijn. 'Alleen voor asiel maken we een uitzondering', aldus Fritsma in deze krant.

    http://fd.nl/Archief/2010/09/02/toekomstig-pvv-beleid-weert-hoogopgeleide-moslimmigrant,

    We zien dus dat in de periode voor 1998 al verschillende ingrediënten aanwezig waren op de Molukken die voor een potentieel explosieve situatie zorgden. Dit zorgde er ook voor dat het vaak tot ongeregeldheden kwam tussen voornamelijk Ambonese Christenen en Sulawesische Moslimmigranten.

    http://www.vrede.be/index.php?option=com_content&view=article&id=455&catid=92:nr371&Itemid=28,

    De Amerikaanse kritiek dat Europa moslimmigranten in de watten legt en daarmee islamitisch terrorisme in de hand werkt mag dan te ver gaan, feit is dat Europa onderdak biedt aan fundamentalistische groeperingen zoals al-Qaeda.

    http://www.groene.nl/2002/36/de-slapende-cellen-van-europa,

    De (moslim)migrant in Nederland blijft altijd schoonmaker als er voortdurend beschuldigingen aan zijn adres worden gericht. Dit toekomstbeeld schetste Abdulwahid van Bommel van het Moslim Informatiecentrum in Den Haag gisteravond in Amsterdam tijdens een symposium over de islam in Nederland.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010567748:mpeg21:a0216,

    Een rationele regeling van het eigen taal- en cultuuronderwijs voor Turkse en Marokkaanse kinderen wordt belemmerd door tegengestelde belangen van groepen, maar vooral door de zelfgenoegzame houding van de Nederlanders tegenover de islam. Deze afwijzing is naar mijn mening één van de belangrijkste obstakels voor de integratie van de moslimmigranten.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010826714:mpeg21:a0135,