mysteryshopper


mysteryshopper 1.0

iemand die zich in opdracht van een winkel of een bedrijf voordoet als klant om de klantgerichtheid van het personeel te testen; iemand die incognito de klantgerichtheid van winkelpersoneel test

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een mysteryshopper…

is een persoon

  • [Organisatie of instelling] is meestal in dienst van een bepaalde organisatie of een bedrijf
  • [Functie] test incognito de klantgerichtheid van winkelpersoneel
  • [Activiteit of handeling] doet alsof hij winkelt, maar test intussen de klantgerichtheid van het personeel
  • [Oorzaak, reden of aanleiding] werkt meestal in opdracht van of wordt ingehuurd door de winkel of het bedrijf waar het te testen personeel in dienst is

Algemene voorbeelden


Onze mysteryshopper gaat deze keer windowshoppen. Welke etalages vallen hem op en wat zorgt ervoor dat hij zin krijgt om de winkel binnen te stappen? De sfeer, de prijzen of puur de kleding? In de Mode toont de keuze van onze mysteryshopper, deze keer op stap in Arnhem en Nijmegen.

http://www.indemode.nu/retail/mysteryshopper-welke-etalages-trekken-de-aandacht,

Als mysteryshopper bezoekt u anoniem winkels, soms een horecagelegenheid of belt u naar bedrijven. Bij een winkelbezoek voert u meestal een verkoopgesprek, zoals u dat normaal gesproken ook zou doen. U past bijvoorbeeld kleding en observeert de klantvriendelijkheid van de medewerker(s). Na afloop van het bezoek rapporteert u uw bevindingen door middel van het invullen van een vooraf samengesteld score formulier (multiple choice). In veel gevallen dient u ook nog een verslag te schrijven over uw bezoek aan de winkel.

http://www.mysteryshopperworden.nl/,

Om de geloofwaardigheid te vergroten, is met Store Support afgesproken dat mystery shopper Laura deze keer samen met haar man op pad gaat. De medewerkers van de auto-dealer zijn namelijk vooraf geïnformeerd. Ze weten dat ze door een mystery shopper bezocht kunnen worden. Alleen niet door wie. Of wanneer... Daarmee is dus elke klant een potentiële 'verdachte' geworden.

http://www.storesupport.nl/mysteryshopping/mystery-shopping-ervaringen/mystery-shopper-laura-geeft-zich-bloot

Begrippen als store-check en service-merchandising [...] kennen nog meer aspecten. "Het kan ook een bezoek zijn aan bijvoorbeeld een autodealer die een bepaalde actie heeft lopen, waarvan de importeur wel eens wil weten hoe die bij de dealers wordt beleefd. In zo'n geval gaat dan een 'mystery-shopper' op pad, die zich anoniem als klant gedraagt en aan de hand van een checklist bekijkt hoe het bij zo'n actie te gebruiken materiaal er uitziet, hoe de campagne wordt beleefd, hoe men te woord wordt gestaan, hoe de reacties zijn, kortom gegevens waaruit men later weer conclusies kan trekken.

https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010567479:mpeg21:a0502,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding