natuurleerpad


natuurleerpad 1.0

afbeelding

Bron: Thomas
( CC BY-SA 3.0 )

afbeelding

Bron: AutoCCD
( CC licensed )

wandelpad waarlangs informatiebordjes zijn geplaatst die kennis overdragen over de plaatselijke flora en fauna en over landschappelijke bijzonderheden; wandelpad met natuurinformatie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een natuurleerpad…

is een pad

      Algemene voorbeelden


      Park 'De Bron' te Kessel-Lo ontwikkelen tot een natuurpark. Hiertoe zijn er binnen het gemeentelijk natuurontwikkelingsplan reeds enkele stappen ondernomen. Zo werd een draaiboek opgesteld om in verschillende stappen de nodige aanpassingen te doen. We denken hierbij aan het vellen van de populieren en ze te vervangen door inheemse loofhoutsoorten [...], de aanleg van een natuurleerpad doorheen het gebied.

      http://www.leuven.be/servlet/genweb.servlet.MainServlet?toDo=open=4101

      Vanuit de kinderboerderij vertrekt een natuurleerpad. Wanneer je deze bewegwijzerde route van 3 km volgt, krijg je aan de hand van informatieborden meer uitleg over de bijzonderheden van het natuurlijk milieu.

      http://www.bornem.be/kinderboerderij-Natuurleerpad.html

      Opening natuurleerpad. Sinds kort biedt Aardenburg een leuke natuur- en geschiedenisspeurtocht, voor jong en oud in en om de stadskern. Aan de hand van een leuk boekje met daarin wandelkaart, interessante informatie over diverse onderwerpen en vragen kan iedereen op ontdekking gaan [...]. Het natuurleerpad is onderdeel van "De Omloper van Aardenburg", een wandelroute rondom Aardenburg.

      http://www.stadsraadaardenburg.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=57&Itemid=127,

      De vele natuurleerpaden in het unieke landschap van Vorarlberg geven veel interessante informatie over flora, fauna, geologie en de geschiedenis van de Alpen.

      http://www.austria.info/nl/oostenrijk-actief/natuurleerpaden-in-vorarlberg-1668484.html,