natuurvoedingswinkel


natuurvoedingswinkel 1.0

winkel waar voedsel en dranken worden verkocht die op een natuurlijke wijze zijn geproduceerd, te weten zonder gebruikmaking van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen, groeihormonen, kunstmatige bewaarmiddelen, kleurstoffen of smaakstoffen enz.; winkel waar men biologisch geproduceerde voedingsproducten en drank kan kopen; biowinkel

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een natuurvoedingswinkel…

is een winkel; is een bedrijf

      Algemene voorbeelden


      De juridische vorm mag misschien wat uit de mode zijn, toch draait de coöperatieve vennootschap Bio Shop op volle toeren. Drie jaar geleden sloegen zo'n twintig natuurvoedingswinkels de handen in elkaar. Nu zijn ze al met 36. De coöperatieve wil biologische voeding bekend maken bij een groter publiek door kwaliteit en aantrekkelijke prijzen te combineren. Wie een winkel van de Bio Shop-keten binnenstapt vindt er een ruim, soms wat vreemd aanbod. Alle mogelijke soorten noten, rijst, sappen, confituren en sauzen staan, liggen of hangen naast elkaar. Allemaal gegarandeerd biologische voeding, want dat is het handelsmerk van de zaak.

      De Standaard,

      Natuurvoedingswinkels hebben als uitgangspunt dat alle producten die zij verkopen met respect voor mens, dier en aarde geproduceerd worden. Er komen bij de biologische teelt en verwerking geen schadelijke bestrijdingsmiddelen, geur-, kleur- of smaakstoffen aan te pas [...]. Het biologische assortiment is uitgebreid. U kunt er terecht voor groenten en fruit, voor brood, zuivel en kruidenierswaren, voor bier, wijn of sap en nog veel meer. De kwaliteit van biologische natuurvoeding wordt gegarandeerd door de "groene" keurmerken, zoals EKO, Demeter en Max Havelaar.

      http://www.allesduurzaam.nl/informatieteksten/informatieteksten_item/t/de_natuurvoedingswinkel,

      U vindt in de natuurvoedingswinkel vrijwel uitsluitend biologische producten, altijd herkenbaar aan de aanduiding biologisch en het EKO-keurmerk. De natuurvoedingswinkel verkoopt ook steeds meer streekproducten, maar alleen als deze biologisch zijn.

      http://www.reformhuissmulders.com/nieuws/gezonde-boodschap/63-natuurvoedingswinkel-wint-terrein-week-12-2009,

      Alleen de karnemelk die u in de natuurvoedingswinkel koopt is nog echte karnemelk. De karnemelk uit de gewone handel is met (synthetisch) citroenzuur aangezuurde magere melk.

      http://www.hollandsepot.dordt.nl/producten/producten.htm

      In natuurvoedingswinkels zijn meerdere soorten bier verkrijgbaar. Enkele daarvan zijn gebrouwen met biologische gerst.

      http://www.nieuweband.nl/dnbpubl/okokrone.htm

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding