netfout

netfout 1.0

(sport en recreatie)

fout waarbij op onreglementaire wijze het net aangeraakt wordt door een speler, waarna het punt en de opslag naar de tegenstander gaan; het ongeoorloofd aanraken van het net; fout in het volleybal
Net als het grondwoord fout vaak als object van het werkwoord maken.

Algemene voorbeelden

De sprongopslagen geraakten niet over het net en enkele netfouten voedden de Turkse hoop.

De Standaard,

In de eerste set kwam Flash in snel tempo achter, vooral door hun eigen ondoordachte manier van aanvallen, terwijl de Volco-verdediging goed functioneerde. Bovendien werden er netfouten gemaakt. Volco bouwde een voorsprong op van 1-8.

Meppeler Courant,

In de derde set leek het tij bij 1-5 even te keren. Drie bloks en een netfout van Heynen verder stond het echter 5-5. Bij 9-9 viel echter de beslissing. Vuksanovic gaf met een ace het sein voor het slotoffensief waarin Reijmen en Barthels afgeblokt werden.

Na ruim tweeëneenhalf uur slopend volleybalwerk kreeg Van Hoyweghen van Roeselare een netfout aangesmeerd en ging iedereen die met Torhout iets te maken heeft compleet uit de bol.

Na een netfout van Ceman liep Herentals met onder meer twee bloks op Praets uit tot 4-12.

De wedstrijdleider floot maar liefst negen Maaseikse netfouten, waarvan één op een wel erg cruciaal ogenblik, bij matchbal (12-14) in de vierde set.

Met twee netfouten op rij kwam Lennik al snel op op achterstand, nog aangedikt door de niet te stuiten aanvallen van Jakovcevic en Praets.

Blokkerend kwam men nu tekort en werden er ook onnodige netfouten gemaakt.

Combinatiemogelijkheden

met ander, nevengeschikt substantief

• servicefouten en netfouten

In de eerste set speelde Van Dorsten erg wisselvallig en maakte veel service- en netfouten.