nov.


nov. 1.0

((vooral) geschreven taal)

november

Algemene voorbeelden


Jan/jan., feb/feb. enzovoort zijn 'echte' afkortingen. Dat wil zeggen dat jan niet wordt uitgesproken als 'jan', maar als 'januari', dus als het volledige woord waar de afkorting voor staat. Echte afkortingen worden doorgaans met een punt geschreven, bijvoorbeeld: afb. (afbeelding), sgt. (sergeant), zgn. (zogenaamd). Dat leidt tot jan., feb. of febr., mrt., apr., jun., jul., aug., sep. of sept., okt., nov. en dec. – met punt dus. De schrijfwijze zonder punt is echter ook juist. In lijsten, tabellen, agenda's en dergelijke wordt de punt meestal weggelaten: jan, feb, enzovoort.

http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1727/afkortingen_van_de_namen_van_de_maanden/

Ik schat dat het in nov. '75 was (ik was net 24 geworden) dat ik, moedeloos geworden door mijn studie die niet van de grond kwam, zomaar op een melancholieke herfstavond besloot met studeren op te houden en te gaan schrijven.

Engelenplaque, A.F.Th. van der Heijden,

De verschijnselen van ataxie manifesteren zich dan meestal pas op volwassen leeftijd [...]. Vaak zijn er spraakstoornissen. Ook beven, kauw- en slikproblemen, stoornissen in de oogbewegingen en problemen met zien komen voor. In Nederland gaat het om naar schatting (nov. 2000) 218 families.

http://62.250.157.96/brain/brain.cgi?page=frames_frontpage.html_id=

Op de zondag na 11 nov. wordt een rondgang te paard gehouden.

http://users.pandora.be/vormsel_sijsele/maarten.htm

Het eindrapport (nov. '94) kreeg de titel 'De economische betekenis van minderheden voor de arbeidsmarkt' mee.

NRC,

Op 12 nov. worden in Nijmegen twee lezingen over Fermat gegeven.

NRC,

In een enquête onder kinderen tussen de 10 en 17 jaar over de vraag waarvoor zij in hun leven het bangst waren, antwoordde de meerderheid dat ze vreesden dat een familielid slachtoffer zou worden van geweld (Newsweek 22 nov.).

NRC,

Wij willen, over een periode van 2 jaar (1 nov. 2001 tot 19 dec. 2003), oudere werknemers (boven 45 jaar) individueel begeleiden inspelend op de leeftijdsgebonden noden die hen parten spelen op de arbeidsmarkt.

http://www.loopbaankompas.be/Paginas/ESF.html

Op het feest van Allerheiligen (1 nov.), van de H. Johannes de Doper (24 juni), van de H. Johannes de evangelist (27 dec.), van St. Petrus' Stoel (22 febr.) en van de Bekering van de H. Paulus (25 jan.) is ook de kleur wit, de kleur van de liturgie.

http://www.ut.rkk.nl/nrl/intro/inin.htm

De laatste drie maanden laat de koers van Philips [...] bewegingen zien, die op z'n minst vraagtekens oproepen [...]. Daarbij gaat het in eerste instantie om een tweede omgekeerde kop-schouder-patroon, dat zich uitstrekt van aug.'02 tot nov.'03. De neklijn daarvan is op 3 november 2003 naar boven toe gebroken. Dit leverde dus een koersdoel op van 33. Maar sinds dat moment gedraagt de koers van Philips zich vooral aarzelend. De onderstaande koersgrafiek van het afgelopen half jaar maakt dat duidelijk. Na de uitbraak op 3 nov. is de neklijn op 11 nov. nog een keer met succes getest. Daarna ging de koers weer omhoog. Dat betekent 60% kans op een verdere stijging.

http://www.quotenet.nl/2004/02/26/125433.html,