obligatiehandelaar


obligatiehandelaar 1.0

iemand die voor zijn beroep handelt in obligaties; handelaar in obligaties

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een obligatiehandelaar…

is een handelaar; is een persoon

 • [Activiteit of handeling] drijft handel
 • [Belanghebbende of begunstigde] werkt meestal voor een bank of financiële instelling
 • [Object betroffen] handelt in obligaties

  Algemene voorbeelden


  Er deugde niets van het onderzoek dat Japanse en Amerikaanse functionarissen uitvoerden in de fraudezaak tegen Toshihide Iguchi, voormalig obligatiehandelaar van de Japanse Daiwa Bank. De top van de bank probeerde de zaak te verdoezelen. Dat staat in Iguchi's boek De Bekentenis, dat hij in de cel schreef. De obligatiehandelaar zadelde zijn werkgever op met een verlies van 1,1 miljard dollar (35 miljard fr.) door ongeoorloofde obligatietransacties.

  De Standaard,

  Ook bij Ridpath gaat het om een thriller. Bij een kleine Londense zakenbank wordt een vrouwelijke obligatiehandelaar vermoord. Zij was op het spoor van een ondeugdelijke transactie gekomen [...]. De speurtocht naar de dader van de moord, een zijspoor van handel met voorkennis, de ontrafeling van de financiële transacties èn het snelle bestaan van de obligatiehandelaren zijn soepel door elkaar gemengd.

  NRC,

  De obligatiemarkt bewoog zich in afwachting van het besluit van de Bundesbank van onveranderd tot iets hoger. Volgens obligatiehandelaren is de markt ervan overtuigd dat er geen renteverlaging zal plaats vinden.

  NRC,

  Obligatiehandelaars vrezen dat grote buitenlandse kopers van Amerikaans staatspapier, zoals China en Japan, dit jaar wegblijven en hun reserves aanwenden om de binnenlandse economie te stutten.

  http://www.belegger.nl/forum.php?page=topic&id=11787&naam=Goudkatapult_staat_extra_gespannen_!!!&p=30,