ochtendurine


ochtendurine 1.0

urine die 's ochtends, vaak bij het opstaan, geloosd is; ochtendplas; morgenplas

Semagram (extra betekenisinformatie)


Ochtendurine…

is urine

 • [Tijd] is 's ochtends geloosd

  Hoofdsemagram: urine


  Algemene voorbeelden


  Ongeveer 3 weken na de operatie komt u terug bij uw geneesheer voor een controleraadpleging. Breng dan een staaltje ochtendurine mee. U ontvangt hiervoor een urinepotje van de verpleegafdeling.

  http://urologiehasselt.be/patienten.html

  Ik vang de eerste ochtendurine op. Het glas waarin ik dit doe heb ik tevoren met leidingwater zorgvuldlg schoongespoeld, zodat daarin resten van zeep noch afwasmiddel kunnen zijn blijven zitten.

  Het binnenste ei, Hannes Meinkema,

  De huisarts zal de ochtendurine onderzoeken op bacteriën, sporen van een ontsteking en suiker (in verband met het verhoogde risico op blaasontsteking bij mensen met diabetes).

  http://home.tiscali.be/jantje/index.html

  De voormalige Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic zweert er al jaren bij zijn eigen ochtendurine te drinken. Volgens de van oorlogsmisdaden beschuldigde president is het het beste medicijn tegen kankergezwellen en prostaatproblemen. Dat meldt Der Spiegel vandaag.

  http://www.nrcnext.nl/blog/2009/08/10/iedere-dag-een-slokje-ochtendurine/,

  "Wat is dat voor een wereld, waar je 's ochtends met je vrouw met ochtendurine naar het ziekenhuis wil rijden om te controleren of ze zwanger is, en opgeblazen wordt?" zei Scholte. Hij zette gedetailleerd uiteen wat er tijdens de aanslag op 24 november vorig jaar was gebeurd.

  NRC,

  Voor routine-onderzoek gebruikt men bij voorkeur verse ochtendurine, omdat oude urine troebel kan worden door bacteriegroei.

  http://biologisch-medisch.laboratorium.nl/biomed/klinischechemie/?open=frames

  Op de eerste dag van de menstruatie doopt de vrouw het meetstaafje, dat eruitziet als een viltstift, in een staaltje ochtendurine.

  De Standaard,

  De geur van de geconcentreerde ochtendurine treft hem onaangenaam, wat een pestlucht, een oude-mannenstank, een olfactorisch bericht uit de hel.

  Het meesterstuk, Anna Enquist,