oefenwedstrijd


oefenwedstrijd 1.0

wedstrijd zonder direct belang waarbij de deelnemende teams niet zozeer spelen voor een goed eindresultaat maar meer om spelvormen te oefenen en de vorm van de spelers te testen met het oog op een belangrijke wedstrijd, een belangrijk toernooi of een op handen zijnde competitie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een oefenwedstrijd…

is een wedstrijd

 • [Functie] heeft geen ander direct belang dan om spelvormen te oefenen en de vorm van de spelers te testen met het oog op een belangrijke wedstrijd, een belangrijk toernooi of een op handen zijnde competitie

  Algemene voorbeelden


  Na enkele verloren oefenwedstrijden in de voorbereiding stond het team op scherp en bovendien zijn de wedstrijden tegen SVH immer beladen.

  Meppeler Courant,

  Een en ander valt wel ongelukkig, aangezien in aanloop naar de eindronde van het EK 2000 de Rode Duivels geen kwalificatiewedstrijden moeten spelen en er dus alleen maar vriendschappelijke oefenwedstrijden kunnen worden gespeeld en uitgezonden.

  De Standaard,

  Delegatieleider Ndhlovu maakt duidelijk dat de Phoenix van Zambia in Nederland niet zijn beste vorm zal tonen. "In oefenwedstrijden gaan wij nooit tot het uiterste. Dan zijn de spelers niet erg gemotiveerd om voor een goed resultaat te zorgen."

  NRC,

  De basketballers van Cees Lubbers Hammers spelen op dinsdag 22 augustus hun eerste oefenwedstrijd tegen Novilon Unlimited.

  Meppeler Courant,

  Voor de vier ploegen is het toernooi een uitstekende gelegenheid om te kijken hoe de zaken er voor staan na een aantal trainingen en oefenwedstrijden.

  Meppeler Courant,

  Voor het organiseren van een tornooi, een demonstratie- of een oefenwedstrijd, niet voorzien in de nationale kampioenschaps- of bekerkalender, dient door de organiserende club de toelating gevraagd aan de verantwoordelijke ontmoetingen van de VVB of AIF.

  http://www.volleyvvb.be/,

  De Nederlandse hockeysters hebben de eerste van drie oefenwedstrijden in en tegen Zuid-Afrika gewonnen.

  NRC,

  Ik hoop dat wij de stijgende lijn, die in de oefenwedstrijd tegen Alcides was te zien, kunnen doortrekken.

  Meppeler Courant,

  Het team van de Verenigde Staten, dat voor de Winterspelen 61 oefenwedstrijden afwerkte, ontsnapte in de wedstrijd tegen het verrassende Slowakije aan een smadelijke nederlaag.

  NRC,

  De oefenwedstrijd tegen PSV gaf een vertekend beeld, omdat Inter toen met een veredeld invallersteam aantrad.

  De Standaard,