oersaai


oersaai 1.0

heel erg saai; zeer saai
Het woord heeft dezelfde combinatiemogelijkheden als het grondwoord saai.
Zie ook : saai

Algemene voorbeelden


Elk huishoudboekje heeft de mogelijkheid om een overzicht uit te draaien van het door jou uitgegeven geld. Zo krijg je inzicht in je cashflow. Dat klinkt oersaai en degelijk, maar geld overhouden is absoluut niet saai en degelijk, dus dat heb je er dan maar voor over.

http://www.studenten.net/studieleven/financieel/21614/8_middelen_om_je_financien_te_beheren,

Om die klus te klaren bezorgt hij hen een boosaardige tegenspeler, die de kinderschoenen net ontgroeid is en het vertikt om zijn plaats in de oersaaie wereld van de volwassenen in te nemen.

De Standaard,

Club was in het vooruitzicht van de komst van Schalke 04 liever lui dan moe en beperkte zich tot twee invallen van Robert Spehar. Eerst schoot de Kroaat in de vlucht binnen en kort voor rust zette hij Nielsen simpel op weg naar de tweede en laatste treffer in deze oersaaie partij.

De Standaard,

Het is de fractievoorzitters in de Tweede Kamer nauwelijks kwalijk te nemen dat zij er gisteren tijdens de eerste dag van de algemene beschouwingen een oersaaie vertoning van maakten.

NRC,

Tegenover het MOMA, in de Yerba Buena Gardens, liggen het Visual Arts Center van de Japanner Fumihiko Maki en een theater van de New Yorker James Stewart Polshek. Het zijn relatief bescheiden gebouwen. Op zichzelf zijn ze goed vormgegeven, alleen staan ze beiden met een oersaaie achtergevel naar het museum toegekeerd.

http://www.lysias.be/Texts/NL_SFMOMA.htm

Volgens theaterdirecteur Gerard Tonen van De Harmonie bewijst het evenement dat voorlezen niet oersaai hoeft te zijn.

NRC,

Het zijn werkelijk oersaaie en oerdomme mensen. Ze begrijpen niets, maar dan ook niets! Ze denken gewoon dat het liberaal is om ook je tegenstanders een prijs te geven en dat het conservatief of reactionair of zelfs fascistisch is om dat niet te doen! Alsof dat in strijd zou zijn met de liberale beginselen.

Requiem voor een vriend, J.J. Voskuil,