offtopic


offtopic 1.0

(informeel; neologisme)

niets te maken hebbend met het besproken onderwerp; niet relevant voor een bepaald onderwerp; buiten de orde

Algemene voorbeelden


"Ik vond het ook leuk om te doen, omdat we een positieve boodschap brachten." Je spitt op de "Tien Vingers In De Lucht" track nogal offtopic, heb je daar bewust voor gekozen? "In eerste instantie had ik een tekst over de gevaren van vuurwerk, maar het geheel werd te prekend. Als je tien mc's achter elkaar hoord over hoe gevaarlijk het is, komt dat niet aan. Je trekt de aandacht van kids niet met preken, die hebben daar helemaal geen zin in.

Snippet Neologismencorpus ANW,

Wat DE oplossing is, dat weet ik zelf ook niet (al ben ik persoonlijk op korte termijn wel voorstander van een soort 'night courts' systeem waarbij kleine criminelen onmiddellijk kunnen gestraft worden, al zeg ik daar ook wel bij dat ik geen juridische ervaring heb) en zou ons nog veel verder offtopic leiden, en misschien is het ook wel gewoon zo dat een samenleving als de onze altijd wel een bepaalde laag zal hebben die zich afzet tegen het gezag en het systeem.

BeyondGaming,

Technisch-administratieve kwesties over een eigen bedrijf runnen, zijn de Webgrrls daar een forum voor? In elke virtuele gemeenschap duiken op gezette tijden dit soort afbakeningsvragen op. De oorspronkelijke afspraken worden nog eens benadrukt (dan wel aangescherpt of uitgebreid), soms worden er nieuwe subgroepen aangemaakt. Veel mailinglists, nieuwsgroepen en webfora stellen een FAQ samen, waarin ook het bereik en de grenzen van het onderwerp worden geformuleerd. Off topic postings zijn echter nooit geheel te vermijden.

Snippet Domeinencorpus ANW,

Had liever gehad dat ie tweette dat er knopen gehakt zijn over die hulp en zo ja wat dan. Praten over maatregelen kan iedereen. Nu nog doen. Maar sorry dat is hier dan weer offtopic. Ook réuze benieuwd naar die gezamenlijke acties voor meer controle over corona.

Fok!,

Etymologie


Aard herkomst leenwoord
Vroegste datering 2000
Brontaal Engels
Vorm in brontaal off-topic
Betekenis in brontaal idem
Bijzonderheden Het woord werd in eerste instantie vooral veel in onlineomgevingen gebruikt, maar vervolgens ook daarbuiten.