olieverwerkend


olieverwerkend 1.0

zich bezighoudend met het verwerken van olie; waar olie wordt verwerkt

Algemene voorbeelden


Volgens de bestuursvoorzitter is er verder een koerswijziging binnen de Europese petro-chemische industrie nodig. Niet de overcapaciteit is meer het centrale probleem, want die is nog slechts tien procent vergeleken bij de dertig procent begin jaren tachtig. "Binnen een paar jaar zal die overcapaciteit zijn verdwenen en kunnen de marges herstellen." Wel mogen er dan tot het jaar 2000 geen nieuwe naftakrakers (olieverwerkende installaties) in gebruik worden gesteld.

https://www.trouw.nl/nieuws/dsm-topman-eg-regels-onduidelijk-samenwerking-europese-bedrijven-wordt-belemmerd~bf88b5f0/,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een olieverwerkend bedrijf
  • olieverwerkende bedrijven

In Antwerpen en omgeving hebben de brandweer en andere hulpdiensten vandaag heel wat oproepen gekregen voor een vreemde, chemische geur. Volgens de stad Antwerpen is er geen reden tot paniek en hebben metingen door de brandweer uitgewezen dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Het probleem zou ontstaan zijn bij een olieverwerkend bedrijf in de haven en al enkele dagen aanslepen.

https://www.pzc.nl/antwerpen/chemische-geur-in-antwerpen-en-omgeving-door-probleem-bij-olieverwerkend-bedrijf-in-haven~adfd1c03/?referrer=https://www.google.com/,

Industrieën hebben vaak elektriciteitsnetten met specifieke eigenschappen zoals kabels met grotere diameters. Daarnaast hebben chemische en olieverwerkende bedrijven eisen op het gebied van chemische bestendigheid van kabelmoffen.

https://www.lovink-enertech.com/oplossingen/industrie/

  • de olieverwerkende industrie

De afzetprijzen van de Nederlandse industrie zijn in september ruim 9 procent gestegen in vergelijking met een jaar geleden. [...]. Vooral producten van de olieverwerkende industrie waren duurder dan een jaar geleden, namelijk 28 procent.

https://www.volkskrant.nl/economie/prijsstijging-industrie-loopt-terug~b764ce7f/,

  • de olieverwerkende nijverheid

Op de site van Mottay Pisart is geen afvalwaterzuivering aanwezig, maar de normen voor de olieverwerkende nijverheid worden op deze manier gehaald.

http://www.emis.vito.be/AFSS/fiches/Uitvoeringen/Mottay_&_Pissart_1.pdf,

  • de olieverwerkende sector

Volgens de analist blijft Shell actief in het land wegens "strategische belangen op lange termijn". Het bedrijf heeft belangen in de olieverwerkende sector in het land.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/b21916915080207,

met ander, nevengeschikt adjectief


  • chemische bedrijven en olieverwerkende bedrijven

Industrieën hebben vaak elektriciteitsnetten met specifieke eigenschappen zoals kabels met grotere diameters. Daarnaast hebben chemische en olieverwerkende bedrijven eisen op het gebied van chemische bestendigheid van kabelmoffen.

https://www.lovink-enertech.com/oplossingen/industrie/