onder meer


onder meer 1.0

bijvoorbeeld de of het meteen erna genoemde; naast andere zaken; naast andere mensen; onder andere; onder anderen; bijvoorbeeld; zoals

Algemene voorbeelden


Fischer leidde de verdediging van Nelson Mandela en de ANC-top, onder meer bij het Rivonia-proces van 1963-1964.

NRC Handelsblad,

Het boek 'Strips in Stereo' (incl. cd) verschijnt bij uitgeverij De Harmonie, Amsterdam. [...]. Met werk van onder meer Jean-Marc van Tol, Gerrit de Jager, Hanco Kolk, Hein de Kort, Erik Kriek, Dick Matena en Peter Pontiac.

Trouw,

Suriname maakt zich op voor een historische dag: vijfendertig jaar na de Decembermoorden, en tien jaar na de start van de slepende rechtszaak leest aanklager Roy Elgin donderdag het requisitoir voor. Ook wordt dan de strafeis tegen onder meer hoofdverdachte Bouterse uitgesproken.

NRC Handelsblad,

Stel dat op een dag ergens een ruimteschip van de aarde arriveert. De bemanning bestaat onder meer uit filosofen die zich het nodige afvragen over de lokale bewoners die zij 'Antipoden' noemen.

Trouw,

Er zijn verhalen bekend waarbij advocaten bij slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk voor de deur stonden en ze een contract onder hun neus duwden om hun belangen te behartigen. Dat is onder meer in Turkije en de Verenigde Staten verboden.

Trouw,

Candace Claiborne (60) heeft volgens aanklagers gelogen over haar contacten met Chinese functionarissen. Claiborne, die onder meer in China was gestationeerd, zou tienduizenden dollars hebben ontvangen voor informatie over beleid ten aanzien van China.

NRC Handelsblad,