ondergetekende


ondergetekende 1.0

iemand wiens naam onder een geschreven tekst staat; iemand wiens naam onder een geschrift staat; degene die iets heeft ondertekend

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ondergetekende…

is een persoon

  • [Geslacht] is een man of een vrouw
  • [Activiteit of handeling] heeft een geschrift ondertekend

    Algemene voorbeelden


    "Voor het eerst kunnen burgers zich via internet identificeren bij de overheid. Ze krijgen daarvoor een pasje met een lichaamseigen kenmerk: de vingerafdruk", aldus een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De digitale handtekening is voor een elektronisch document wat een normale handtekening is voor een tekst op papier: het bewijs dat een document daadwerkelijk van de ondergetekende afkomstig is en dat hij met de inhoud akkoord gaat.

    Algemeen Dagblad,

    Dit zijn de feiten zoals Driss Ajoeb ze neerschrijft in een afstandelijk document dat hij later, als een scherpschutter, terugbrengt tot een mededeling van één regel: Na een week van onverstoorbaar opgewekt zwijgen [...] begon Malika, enigszins tegen haar zin, weer te spreken tegen haar echtgenoot Driss Ajoeb, ondergetekende dezes brief.

    De langverwachte, Abdelkader Benali,

    Ondergetekenden, de heer Antoine Baeke namens de Belgische Vereniging Direct Marketing (BVDM), de heer Philippe Bodson namens de Free Fair Post Initiative (FFPI), de heer Henri Delsaux namens het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) en de heer Chris Vanhoegaerden namens de Belgian Courier Association (BCA), willen via deze verklaring een sterk signaal aan de Belgische overheid sturen inzake het derde Beheerscontract met de Belgische Post.

    http://www.b-c-a.be/framenl.htm,

    ondergetekende 2.0

    (schertsend)

    iemand die zichzelf bedoelt; ik

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een ondergetekende…

    is een persoon

        Algemene voorbeelden


        Het parket van de procureur berichtte ondergetekende dat hij wordt vervolgd omdat hij een verkeersovertreding heeft begaan. Hoffelijk stelt de procureur voor de boete te betalen, zodat hij kan afzien van verdere strafvordering. Daar zit je dan aan de ontbijttafel.

        De Standaard,

        Op woensdag 3 juli zijn wij R.J. [...] en ondergetekende vertrokken om de Marmotte te fietsen. Na een ongeplande omweg via Luxemburg-Saarbrucken-Luxemburg zijn we om 19.45 uur op de camping Belledone aangekomen.

        http://marmotte.bizland.com/,

        In een tijdperk waarin we films als Monsters Inc. gewoon zijn lijkt dit allemaal een beetje gedateerd, maar Who Framed Roger Rabbit? is zo één van die animatiefilms die in het verleden de grenzen van het mogelijke alweer wat verlegd heeft, en voor velen, waaronder ondergetekende, een mooi stukje jeugdnostalgie, in DVD-middens al lang geanticipeerd.

        http://www.dvdinfo.be/bespreking.cfm?reviewnr=890,

        De islamieten zelf trouwen liefst onder elkaar, in driekwart van de gevallen zelfs met iemand die daartoe uit het land van herkomst wordt gehaald. Zo beklijft de apartheid. De teleurstelling voor wie (zoals ondergetekende) het ideaal van een multiculturele samenleving serieus nam, is dat het klassieke migratiemodel in Nederland niet lijkt te werken.

        Het Parool,