onderhoudsvriendelijk


onderhoudsvriendelijk 1.0

met weinig inspanning te onderhouden; gemakkelijk in het onderhoud

Algemene voorbeelden


Immers, elke toepassing vergt een bepaalde houtsoort en essentieel voor een openbaar bestuur is dat de gebruikte houtsoorten onderhoudsvriendelijk moeten zijn gelet op de vereiste personeelsinzet.

http://www.gent.be/

Een stuk sterker en onderhoudsvriendelijker zijn de wollen karpetten met sisal-look.

De Standaard,

Geslepen tegels zijn tijdloos, decoratief, duurzaam, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

http://www.rook.nl/

Combinatiemogelijkheden


met bijwoord


  • erg onderhoudsvriendelijk
  • zeer onderhoudsvriendelijk
  • niet (zo) onderhoudsvriendelijk

Initiatiefgroep Duurzaam Nigtevecht maakt zich zorgen. De op de informatieavond in 2008 gepresenteerde brug en locatie zijn inmiddels om onduidelijke redenen gewijzigd. Ook zijn er aanwijzingen dat het al bestuurlijk gekozen ontwerp van Rogier De La Rive Box buiten spel is gezet. Nu gaat men vermoedelijk kiezen voor een duurdere brug, die niet duurzaam en niet onderhoudsvriendelijk is, met grotere milieubelasting en een enorme aantasting van het dorpsaangezicht en de toegang tot het historische Fort Nigtevecht aan de overkant.

http://www.duurzaamnigtevecht.nl/projecten/activiteit/duurzamefietsbrug/petitie

Vloerverwarming is zeer onderhoudsvriendelijk en kan jaren meegaan. Met vloerverwarming als hoofdverwarming hoeft u de radiotoren niet meer te reinigen wat de hygiëne in uw huishouden ten goede komt.

http://www.topvloerverwarming.nl/vloerverwarming-informatie/onderhoudsvriendelijk/

Natuursteen combineert esthetische eigenschappen met functionaliteit. De mogelijkheden betreffende het verwerken en toepassen van natuursteen zijn enorm. Natuursteen is mits goed verwerkt en toegepast een erg duurzaam materiaal. Tevens is natuursteen een erg onderhoudsvriendelijk materiaal.

http://bakhuisnatuursteen.nl/wiezijnwij.html

De jongste jaren besteedde het gezin ook heel wat energie aan de aanleg van de tuin. Er kwam een vijver, een kruidenhoek en een serre voor de groenten. "Het is aangenaam en mooi, maar allemaal niet zo onderhoudsvriendelijk", zegt Chris. "Mijn man heeft de serre gebouwd. Ik onderhoud de tuin en dat is geen geringe opgave, want uiteindelijk beslaat het terrein toch 15 are."

De Standaard,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding