onderwijsloopbaan


onderwijsloopbaan 1.0

loopbaan als leerling in het onderwijs; loopbaan als leerling op school; tijd die iemand als leerling heeft doorgebracht op school, vaak met de bijgedachte aan de daarbij opgedane kennis en ervaring; tijd die men schoolgegaan heeft; onderwijscarrière; schoolloopbaan; schoolcarrière; schooltijd; de schooljaren
Zie voor de combinatiemogelijkheden het meer gangbare synoniem schoolloopbaan.
Zie ook : schoolloopbaan

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een onderwijsloopbaan…

is een loopbaan

  • [Betrokkene] is de "loopbaan" van een leerling in het onderwijs

    Algemene voorbeelden


    Met een betere doorstroom en minder uitval is dus grote winst te behalen. Dat vergt een cultuuromslag in het beroepsonderwijs waarbij niet langer de instellingen centraal staan maar de onderwijsloopbanen van leerlingen.

    http://www.digilife.be/schoolnet/nieuws/educatief/educatief_ned00255.htm,

    Ten eerste beginnen relatief veel kinderen uit de minderheden met een taal- en ontwikkelingsachterstand aan het onderwijs. Ten tweede blijven deze achterstanden veelal bestaan tot het einde van de onderwijsloopbaan.

    http://www.ser.nl/publicaties/default.asp?desc=publicaties_adviezen_200003,

    De belangrijkste obstakels voor een succesvoller verloop van de onderwijsloopbanen van de leerlingen uit de minderheden zijn in de analyses helder naar voren gekomen.

    http://www.scp.nl/boeken/cahiers/cah160/nl/samenvatting.htm,

    In zo'n stelsel wordt begonnen met een beperkt curriculum, waarin vooral vakken zijn opgenomen die onmisbaar zijn voor de verdere onderwijsloopbaan.

    http://www.gymnasiumnu.nl/,

    In tabel 3.7 is te zien welk deel van de leerlingen gedurende de onderwijsloopbaan in het voortgezet onderwijs blijft zitten of zakt voor het eindexamen en vervolgens de loopbaan op dezelfde school continueert dan wel de school voortijdig verlaat.

    http://www.cpb.nl/nl/pub/werkdoc/118/wd118.pdf,

    De campagne richt zich vooral op allochtone ouders, wier kinderen vaak een grote leerachterstand hebben. Zij zullen worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid voor de onderwijsloopbaan van hun kinderen.

    de Volkskrant,

    De vraag is of de etnische minderheden hun achterstand kunnen inlopen. Veel zal afhangen van de onderwijsloopbanen van de tweede en derde generatie.

    http://www.lbr.nl/documentatie/doc_factarbeid.html

    Het onderwijs is er op gericht om de jongere in de gelegenheid te stellen een startkwalificatie (vbo/mavo-diploma of beroepsgerichte leerweg) te behalen die hem toegang geeft tot het beroepsonderwijs, dan wel de arbeidsmarkt. Centraal daarbij staan werkhouding en motivatie en wordt er veel energie gestopt in het wegnemen van blokkades die in de loop van de onderwijsloopbaan zijn ontstaan.

    http://www.heyacker.nl/

    Het rijk zal op termijn van enkele jaren kengetallen over onderwijsloopbanen van groepen leerlingen aan gemeenten verstrekken.

    http://www.onderwijsachterstanden.nl/zit.php/ monitoring/zitmon001.html,

    Het opleidingsniveau, de onderwijsloopbanen van hun kinderen, de positie op de arbeidsmarkt en de situatie van de werkenden zijn bepalende kenmerken van de positie van de minderheden in de Nederlandse samenleving.

    http://www.scp.nl/boeken/cahiers/cah160/nl/samenvatting.htm,

    Mattias heeft dyslexie. Opgemerkt in het vierde leerjaar. Zijn onderwijsloopbaan gaat ten koste van veel moeite, woede en verdriet. Een constant gevecht tegen onbegrip en vooroordelen.

    http://www.klasse.be/archieven/archieven.taf?actie=detail=3353,

    Langere onderwijsloopbanen, een uitsteltendens tot gezinsvorming, meer woonruimte in de ouderlijke woning, de tolerantere houding van ouders: al deze ontwikkelingen die in het voorgaande de revue passeerden, zorgen ervoor dat veel jongeren minder haast hebben gekregen om snel zelfstandig te gaan wonen.

    http: //www.omv.nl/ATEST/fnieuwsbrief/FNIEUWS.html,

    onderwijsloopbaan 2.0

    loopbaan in het onderwijs; loopbaan van een docent, leerkracht, leraar; loopbaan als docent in het onderwijs; tijd die iemand als docent heeft doorgebracht in het onderwijs; schoolloopbaan; onderwijscarrière
    Veel minder gebruikelijk dan de betekenis 1.0.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een onderwijsloopbaan…

    is een loopbaan

    • [Betrokkene] is de loopbaan van een docent, van een leerkracht in het onderwijs
    • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een loopbaan in het onderwijs

      Algemene voorbeelden


      Een andere toekomst voor het leraarschap? De onderwijsloopbaan is minder aantrekkelijk geworden. Tal van rapporten zijn eraan gewijd. Sleutelwoorden zijn: autonoom beleid, loopbaanperspectief, taakdifferentiatie, functiedifferentiatie, middenkader. Tegenover meer autonomie moeten ondubbelzinnige inspraakrechten staan.

      http://www.argo.be/ond/ccv/2000sa_6.htm

      Minne Jansma (63) zet streep onder onderwijsloopbaan. Volgende week woensdag - 20 juni - neemt Minne Jansma (63) afscheid van het onderwijs én basisschool De Wegwijzer.

      http://www.destentor.nl/regio/kampen/article1522956.ece,

      Hans Uijterwijk, voorzitter van het College van Bestuur van NHTV internationaal hoger onderwijs Breda, beëindigt in de loop van 2012 zijn actieve onderwijsloopbaan en daarmede dus ook zijn voorzitterschap van het bestuur van NHTV.

      https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:_s6Etx94gZsJ:www.nhtv.nl/fileadmin/user_upload/Documenten/Word/Persberichten/Persberichten_viewlist/05.09.2011_Hans_Uijterwijk_kondigt_einde_onderwijsloopbaan_aan.doc+onderwijsloopbaan&hl=nl&gl=nl&pid=bl&srcid=ADGEESgweloA4hg5ZKWM9vBguejEvR41HfYqfp3KkRrdRNavBtRXfrixh1qaOeVzUNlyx2nVQu64RGgUxhsfgRqIaJFHJRS1ohk9LQdwC7Jwm4mCdfbQ2aJ-hxsGg71KS2ng0P9AZMhB&sig=AHIEtbRbq4woh68nhCocTG4drKenK0zw9A,

      Een volgende maatregel vervangt de refertewedde (in de volksmond 'de gemiddelde wedde') van de laatste 5 dienstjaren in de pensioenberekening door een gemiddelde wedde van de laatste 10 dienstjaren. De toepassing van deze maatregel zal het uitgekeerde pensioenbedrag verminderen van alle personeelsleden die minder dan tien jaar aan het hoogste barema diensten hebben gepresteerd. Vooral collega's met korte(-re) onderwijsloopbanen en met een vervroegd pensioen wegens ziekte zullen hiermee zwaar getroffen worden!

      http://www.lerarenforum.be/forum/viewtopic.php?p=81324,