ontstekingsremmend


ontstekingsremmend 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

een remmende werking hebbend op de gevolgen van een ontsteking; waardoor de medische gevolgen van een ontsteking beperkt worden; de gevolgen van een ontsteking beperkend

Algemene voorbeelden


De producten bestaan uit natuurlijke aromatische of essentiële oliën en phyto-natuurlijke delen van planten en worden gekozen om hun heilzame werking. Al naargelang van de samenstelling zijn ze ontstekingsremmend en desinfecterend, verfrissend, kalmerend of verkwikkend.

De Standaard,

Aloe Vera bevat minstens drie ontstekingsremmende vetzuren (cholesterol, campesterol en ß-sitosterol, welke alle plantensteroïden zijn) en dit verklaart waarom Aloe Vera zo'n effektieve behandelingsmethode is bij brandwonden, snijwonden, schaafwonden en schrammen alsook bij reumatische artritis, reumatische koorts en in- en uitwendige zweren.

http://www.aloe-info.nl/aloevera.htm

Honing werkt bij regelmatig gebruik weerstand verhogend, ontstekingremmend en is goed voor spijsvertering en bloedsomloop.

http://users.skynet.be/bijen/waterwil.htm

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een ontstekingsremmende behandeling

Veel artsen beginnen pas met de ontstekingsremmende behandeling wanneer de symptomen erger worden en de onomkeerbare veranderingen reeds zijn gebeurd.

De Standaard,

Chronische kreupelheden worden het best aangeboden op het moment dat de kreupelheid duidelijk aanwezig is. In ieder geval dienen deze patienten vrij te zijn van elke ontstekingsremmende behandeling, tenzij hierdoor ondraaglijk lijden zou veroorzaakt worden.

http://www.bosdreef.be/welcome_n.htm,

  • ontsteklngsremmende eigenschappen

Deze bijzondere essentiële olie bevat meer dan 40 bekende stoffen waaronder delta-cadineen, alfa-cadinol en epicubinol die we tot nu toe alleen bij goudsbloemen aantreffen. Deze stoffen, die tot de sesquiterpenen kunnen worden gerekend, hebben ontstekingsremmende en bloedcirculatiebevorderende eigenschappen.

http://www.chi.nl/bibliotheek/imagesbib/chinieuwssept2003.pdf,

  • een ontstekingsremmend geneesmiddel
  • ontstekingsremmende geneesmiddelen
  • ontstekingsremmende medicijnen
  • onstekingsremmende medicatie
  • een onstekingsremmende gel
  • ontstekingsremmende pijnstillers

In ernstige gevallen kan de arts ontstekingsremmende medicijnen voorschrijven.

http://www.astmafonds.nl/,

Veel artsen hebben trouwens de grootste twijfels bij deze therapeutische reflex. Ze beschouwen pijn in de eerste plaats als een alarmsignaal van het lichaam. Het is zinloos om dit te willen verdoezelen met allerlei kunstmatige middelen. Vanuit die optiek betekent een ontstekingsremmende gel gebruiken zoveel als het controlelampje uitschakelen dat de bestuurder wijst op een motorprobleem of een dreigend benzinetekort.

http://www.e-gezondheid.be/magazine/article_12397_898.htm,

De eerste campagne slaat op ontstekingsremmende geneesmiddelen, NSAID's: non-steroidal anti-inflammatory drugs.

De Standaard,

Een voeding rijk aan onverzadigde vetten (vis in plaats van vlees en dan bij voorkeur vette vis) zou de ontstekingspijnen wat verminderen zodat de behoefte aan pijnstillende en ontstekingsremmende medicatie wat zou verminderen.

http://www.reumaliga.be/vrlstart.htm

Ook roken, overmatig alcoholgebruik en ontstekingsremmende medicijnen kunnen een rol spelen.

http://home.tiscali.be/jantje/index.html

Een laatste element hetwelk niet voorkomt in het letterwoord RICE is een ontstekingsremmend geneesmiddel.

http://www.handbal.be/doc/RICE-0009.doc

Als het gewricht ontstoken is, kunnen zogenaamde ontstekingsremmende pijnstillers, ook wel NSAID's genoemd, worden voorgeschreven.

http://www.reumafonds.nl/default.htm

Ook fysiotherapie (massage, ultrageluid, laser), manuele therapie en ontstekingsremmende medicijnen hebben vaak goed effect.

http://www.tennisdeleyhorst.nl/home1.htm

In veel gevallen kunnen de pijnklachten gewoon goed behandeld worden met geneesmiddelen als paracetamol, acetylsalicylzuur en andere ontstekingremmende medicijnen.

http://www.necedo.nl/

  • een ontstekingsremmend middel
  • ontstekingsremmende middelen

Vandaag bestaat de behandeling van artritis uit pijnstillers en ontstekingsremmende middelen tegen de acute verschijnselen.

http://jbas1166.kpn.be/gvo/gezondmail/ezine05/thema/

Bij een aanval van jicht helpen ontstekingsremmende middelen zoals diclofenac, naproxen of ibuprofen.

http://home.tiscali.be/jantje/index.html

Prednison is een krachtig ontstekingsremmend middel, maar het verloop van de ziekte zelf wordt er meestal niet door beinvloed.

http://www.oogziekenhuis.nl/

In het algemeen worden bij de behandeling van reuma pijnstillers en ontstekingsremmende middelen gebruikt.

http://www.uwapotheker.be/apokrant/apokrant12/pagina1.html,

Tegen een acute opstoot helpen ontstekingsremmende middelen.

http://jbas1166.kpn.be/gvo/gezondmail/ezine05/thema/

Daarnaast kunnen ook tal van medicijnen migraine-aanvallen uitlokken zoals o.m. orale contraceptiva, nitraten (die gebruikt worden bij bepaalde hartaandoeningen), chloroquine (tegen malaria en reuma) en indometacine (een ontstekingsremmend middel dat o.m. bij jicht wordt gebruikt).

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art_id=516,

  • ontstekingsremmede producten

Momenteel wordt enkel gevraagd of er de laatste drie dagen medicijnen werden genomen, terwijl ontstekingsremmende producten zoals Vandendriessche en Vercauteren met medisch voorschrift namen, veel langer in het lichaam aanwezig blijven.

http://www.sportwereld.be/Nieuws/Detail.aspx?ArticleID=G93AF72Q=DIVERS_ANDERE,

  • ontstekingsremmende stoffen

Bij verstuikingen bewijzen zalven met ontstekingsremmende stoffen goede diensten.

http://www.uwapotheker.be/apokrant/apokrant12/pagina1.html,

  • een ontstekingsremmende werking

De geur én de massage zorgen voor de ontspannende en ontstekingsremmende werking.

http://www.femistyle.be/nl/beaute/aromatherapie.shtml

Prednison heeft een ontstekingsremmende werking en onderdrukt allergische reacties en de vorming van anti-lichamen.

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art_id=789,

Corticosteroïden. Deze stoffen worden in de menselijke en diergeneeskunde gebruikt voor hun ontstekingsremmende werking.

http://www.ecoline.org/verde/publicaties/50vragen/index.shtml,

met werkwoord


  • ontstekingsremmend werken

Een wondje, zelfs een schaafwondje, ontsmetten is soms niet voldoende. Calendulazalf kan dan uitkomst bieden. Ze werkt ontsmettend en ontstekingsremmend en vooral, wat bij kindjes in de smaak valt is dat ze zeer verzachtend werkt.

http://users.skynet.be/sky88638/

AHAVA voetcreme, verzacht ontspant en verfrist de hele voet is anti-septisch en verrijkt met tea-tree olie (tea-tree olie werkt verzachtend, ontstekingsremmend, zuiverend, helend en stimuleert de bloedsomloop). Mede hierdoor en door het toevoegen van AHAVA's Mineral Skin Osmoter is de voetcreme van AHAVA niet alleen geschikt voor gebruik op de voeten, maar bij hardnekkige en ernstige huidklachten ook elders op het lichaam succesvol toe te passen.

http://www.ahavanederland.nl/

met ander, nevengeschikt adjectief


  • ontstekingsremmend en bloedcirculatiebevorderend
  • ontstekingsremmend en symptoomonderdrukkend
  • ontstekingsremmend en urine-uitdrijvend
  • pijnstillend en ontstekingsremmend

Ook kan iemand 'reumatische' verschijnselen hebben zonder dat aangetoond wordt dat er sprake van reuma is. Veel mensen met deze aandoening hebben vage klachten waarvan vermoeidheid er één is. Het is een ziekte die regulier behandeld wordt met corticosteroïden. Deze medicijnen pakken niet de ziekte aan maar worden gebruikt als ontstekingsremmend en symptoomonderdrukkend.

http://home.wish.net/~homeopat/inhoud-2.htm

Een voeding rijk aan onverzadigde vetten (vis in plaats van vlees en dan bij voorkeur vette vis) zou de ontstekingspijnen wat verminderen zodat de behoefte aan pijnstillende en ontstekingsremmende medicatie wat zou verminderen.

http://www.reumaliga.be/vrlstart.htm

Voor wie niet van hoestsiroop houdt, of het geneesmiddel makkelijk wil meenemen naar b.v. het werk, zijn er ook Tussisin tabletten. Deze hebben dezelfde werking maar zijn bovendien mild pijnstillend en ontstekingremmend.

http://www.vsminfo.nl/consumnt/index.htm

Deze bijzondere essentiële olie bevat meer dan 40 bekende stoffen waaronder delta-cadineen, alfa-cadinol en epicubinol die we tot nu toe alleen bij goudsbloemen aantreffen. Deze stoffen, die tot de sesquiterpenen kunnen worden gerekend, hebben ontstekingsremmende en bloedcirculatiebevorderende eigenschappen.

http://www.chi.nl/bibliotheek/imagesbib/chinieuwssept2003.pdf,

Het kruid werkt in lage dosering gunstig op de spijsvertering, lage bloeddruk, is ontstekingsremmend en urineuitdrijvend.

http://www.degroentenman.nl/