ontwerpwedstrijd


ontwerpwedstrijd 1.0

wedstrijd waarbij de deelnemers ergens een ontwerp voor maken en een jury bepaalt wie daarin het beste is geslaagd

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ontwerpwedstrijd…

is een wedstrijd

   Algemene voorbeelden


   Het warenhuis werkt met gevestigde ontwerpers, maar ook met jonge aankomende ontwerpers. Voor hen organiseert de Hema sinds een aantal jaren een ontwerpwedstrijd. De opdracht bestaat erin een typisch Hema-product - een taart, een toiletborstel, een pyjama, een klok, een fluitketel - een nieuw uitzicht te geven. De beste ontwerpen worden onder het Hema-merk op de markt gebracht.

   De Standaard,

   'Createch' is een jaarlijke ontwerpwedstrijd voor werktuigbouwstudenten van de drie technische universiteiten in ons land. Voor de Eindhovense voorronde hebben twaalf teams van elk vijf studenten zes weken de tijd gekregen om een bal te ontwerpen die gesproken commando's niet alleen kan verstaan, maar ook kan opvolgen.

   De Gelderlander,

   In 1996 bestaat het Drents Vrouwenburo 15 jaar. Ter gelegenheid daarvan organiseert het buro een ontwerpwedstrijd voor jong creatief talent. Het Drents Vrouwenburo zal volgend jaar zes keer een nieuwsbrief uitgeven, die verspreid wordt door heel Drenthe. Op de voorkant van deze nieuwsbrief mogen mensen met creatief talent zich uitleven naar aanleiding van het thema: 15 jaar Drents Vrouwenburo, 15 jaar bezig met emancipatie.

   Meppeler Courant,

   De Stichting Nederland Schoon heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven onder studenten industriële vormgeving om een afvalbak te ontwerpen voor in de auto.

   De Telegraaf,