openingswedstrijd


openingswedstrijd 1.0

eerste wedstrijd van een sporttoernooi of een andere reeks sportwedstrijden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een openingswedstrijd…

is een wedstrijd

   Algemene voorbeelden


   De tweede groep van de Laser-zeilers had er toen net hun openingswedstrijden op de eerste dag van de Spa Regatta bij Medemblik op zitten.

   NRC,

   Richard Virenque schreef gisteren de Grand Prix La Marseillaise, de officiële openingswedstrijd van het Europese wielerseizoen, na een grandioze solo van ruim 130 kilometer op zijn naam.

   De Standaard,

   De Italiaanse Isolde Kostner won de openingswedstrijd van het WK ski, de Super-G voor vrouwen.

   De Standaard,

   Eerder was Eric Wauters (met Midas) vierde geworden in de openingswedstrijd voor jonge paarden en eindigde Ludo Philippaerts (met Trudo Krawaat) derde in het tweefasen-springen.

   De Standaard,

   Een dag vroeger had Nelissen de Belgische openingswedstrijd Omloop Het Volk gewonnen.

   De Standaard,

   We zijn ook niet vergeten hoe scheidsrechter Romain ons in de heenmatch op Olympia, de openingswedstrijd van de competitie, twee glasheldere strafschoppen onthield.

   De Standaard,

   De openingswedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi ontpopte zich al snel tot een one-man-show. De teruggekeerde Grünholz liet het publiek ouderwets genieten van zijn vaak onnavolgbare acties.

   http://www.ld.nl/Index/0,4341,,00.html?sHoofdUrl=http%3A%2F%2Fwww.ld.nl%2FPagina%2F0%2C7105%2C30-1-6051-6054-1806457-1248--%2C00.html,

   Tortelli brengt hiermee zijn totaal aantal GP-overwinningen op elf. Behalve de openingswedstrijd in Italië won hij al de GP's. In de geschiedenis van de motorcross is dit een absoluut record.

   De Standaard,