oplossingsgerichte


oplossingsgerichte 1.0

iemand die van nature geneigd is tot het oplossen van problemen; iemand met een oplossingsgerichte instelling; oplossingsgericht persoon

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een oplossingsgerichte…

is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is van nature geneigd tot het oplossen van problemen; is oplossingsgericht

    Algemene voorbeelden


    Twee typen meisjes hebben problemen: de oplossingsgerichten, die proberen oplossingen te vinden voor de confrontatie met de verschillende waarden en normen, en de groep slachtoffers, die weinig grip lijkt te hebben op de situatie. Een groep meisjes komt niet in de problemen: de zelfbewusten, die heel bewust een bepaalde strategie hebben gekozen en voorzien hebben hoe ze met de gevolgen van hun keuzen kunnen omgaan. Deze groep meisjes zijn het hoogst opgeleid en heeft zich zowel op de eigen etnische gemeenschap georiënteerd als op de Nederlandse.

    http://www.nisso.nl/nrecens.htm

    Intense vermoeidheid is één van de kenmerken van een burnout, maar er zijn er meer. Voordat ik deze noem, zal ik eerst aangeven wat burnout is en waarin burnout verschilt van overspanning. Voor de oplossingsgerichten onder ons sluit ik het artikel af met een aantal tips over wat je kunt doen als je deze kenmerken bij jezelf herkent.

    http://ikwerkcoaching.nl/professional/blog/Burnout-voorkomen-en-aanpakken/Waaraan-herken-je-een-burnout,

    Zoek de juiste gesprekspartners: niet de cynici en degenen die in het verleden blijven steken, maar de oplossingsgerichten. Samen sacherijnen is net als kauwgom: het is even bevredigend, maar al gauw vooral vermoeiend.

    http://www.loopbaanonderhoudsgroep.nl/introductie/tips-bij-mentale-fitness-2.html

    De probleemgerichten zeggen direct: dat kan ik niet, dat is veel te moeilijk, of er is geen oplossing mogelijk. Of ze gaan in verdediging en maken het probleem belachelijk (dat is voor kleine kinderen). We noemen dat de Ghingis-reflex. De oplossingsgerichten stropen hun mouwen op en zeggen "dat wil ik wel eens proberen".

    http://forum.politics.be/showthread.php?t=22601&page=4,