oppensioenstelling


oppensioenstelling 1.0

((vooral) in België)

pensionering

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een oppensioenstelling…

is een handeling

      Algemene voorbeelden


      "De BRTN heeft nu al niet genoeg geld om programma's te maken, hoe kunnen ze dan de oppensioenstelling van haar mensen betalen?", vraagt Karel Janssens (CCOD).

      De Standaard,

      Na haar flinkheid van gisteren kon ze bezwaarlijk zeuren, en Martha dacht er aan dat, vroeger, Tinneke 's morgens uit en 's avonds in haar bed werd geholpen door juffrouw Haeks, een onderwijzeres die na haar oppensioenstelling het dorp boven de stad had verkozen en de villa tegenover Tinnekes huis betrok.

      Het hooglied, Valère Depauw,

      Nu [...], zit ik bijwijlen ook al eens achterovergeleund in de zetel, die ik van mijn vader geërfd heb, te overpeinzen hoe het allemaal zal zijn, wanneer ik straks, volledig op staatskosten gedoemd zal zijn welverdiend alles te genieten zonder nog een bal uit te voeren. Dat wordt allicht even wennen, al vrees ik dat ik er niet te veel moeite mee zal hebben. Je hoort dat wel eens van mensen, die daags na hun oppensioenstelling al morsdood in hun bed gevonden worden.

      De kabouter met het moedervlekje, Louis Verbeeck,

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • de jaarlijkse oppensioenstellingen

      Van een onderbemanning is momenteel geen sprake, maar versterking is wel nodig om onder andere de jaarlijkse oppensioenstellingen op te vangen.

      https://www.standaard.be/cnt/fr21ot4j,

      met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


      • de nakende oppensioenstelling

      De redaktie van het tv-journaal van de BRTN is niet te spreken over de nakende oppensioenstelling van haar hoofdredakteur, Kris Borms, als gevolg van het Minidekreet van de BRTN.

      De Standaard,

      met adjectivisch voltooid deelwoord


      • de vervroegde oppensioenstelling

      Wivina De Meester, Vlaams minister van Begroting, zei gisteren in de kommissie Financiën van de Vlaamse Raad dat de vervroegde oppensioenstelling uit het minidekreet in 1996 45 miljoen frank zal kosten.

      De Standaard,