ouderavond


ouderavond 1.0

bijeenkomst 's avonds, door een school georganiseerd om het contact tussen leerkrachten en ouders te bevorderen, de resultaten, de voortgang of moeilijkheden van leerlingen individueel te bespreken en informatie te geven over lesprogramma's, leerstof of pedagogische aspecten e.d.; bijeenkomst 's avonds voor ouders met schoolgaande kinderen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ouderavond…

is een bijeenkomst; is een activiteit

  • [Functie] dient om te informeren en het contact met ouders te bevorderen
  • [Tijd] vindt plaats in de avonduren
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt georganiseerd voor ouders met kinderen op school of in een vereniging
  • [Handelende persoon] wordt ingericht door een onderwijsinstelling of jeugdvereniging
  • [Object betroffen] heeft betrekking op de resultaten, voortgang of moeilijkheden van leerlingen, die met de ouders individueel worden besproken en op informatie over lesprogramma's, leerstof, pedagogische aspecten enz. of over verenigingsactiviteiten

Algemene voorbeelden


Ouders moeten aan het begin van het schooljaar in een contract beloven om toezicht te houden op huiswerk, presentie en het gedrag van de kinderen. Aanwezigheid bij ouderavonden en schoolbijeenkomsten is verplicht.

NRC,

Naast de informatie die via de groepsleraar wordt gegeven of de gebruikelijke gespreksmogelijkheden is er een aparte mogelijkheid op een speciale ouderavond in januari waarin een schoolkeuzegesprek plaatsvindt.

http://www.bloemcampschool.nl/users/websitebcs/schoolgids/schoolgids.htm

Naar ouderavonden gaan we altijd samen.

De Standaard,

Combinatiemogelijkheden


als object bij een werkwoord


  • een ouderavond beleggen
  • een ouderavond bezoeken
  • een ouderavond houden
  • een ouderavond organiseren

Er kunnen ook speciale ouderavonden belegd worden, zo is er in januari altijd een speciale ouderavond voor ouders/verzorgers uit groep 8 (schoolkeuze).

http://www.rdahlschool.club.tip.nl/

Ruim dertig ouders hebben de ouderavond van de peuterspelzaal 't Uilennestje bezocht.

Meppeler Courant,

Om de ouders zo goed mogelijk bij de school te betrekken worden ouderavonden gehouden, t.w.: [...] ouderavonden voor de ouders van groep 4 als voorbereiding op de Eerste H. Communie (inhoudelijk en praktisch); algemene ouderavond waarbij een spreker/spreekster over een actueel thema wordt uitgenodigd.

http://www.odaschool.nl/schoolgids.html

Op regelmatige tijdstippen wordt er een ouderavond georganiseerd. Op die ouderavonden kunt u met de leerkracht spreken over de vorderingen die uw kind maakt. De eerste ouderavond gaat door in september. Daarop krijgt u de kans om de leerkracht te leren kennen en daarop krijgt u ook informatie over de leerstof die er gegeven wordt.

http://schoolweb.gemeenschapsonderwijs.be/bs/wommelgem/homeframe.html