overlastmanager


overlastmanager 1.0

(recht en misdaad; (vooral) in België; neologisme)

manager die zich bezighoudt met de bestrijding van overlast

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een overlastmanager…

is een manager; is een persoon

  • [Functie] bestrijdt overlast
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] stuurt een team aan dat overlast bestrijdt
  • [Zelfstandigheid] is meestal in dienst van een gemeente

    Hoofdsemagram: manager


    Algemene voorbeelden


    Extra agenten en overlastmanager om problemen in Zele in te dijken. Om overlastproblemen van jongeren in Zele aan te pakken, heeft de Oost-Vlaamse gemeente beslist om zes extra politiemensen aan te werven en een overlastmanager aan te stellen. Dat laat het stadsbestuur weten, nadat de voorbije maanden straatraces, caféruzies en vechtpartijen uit de hand liepen.

    http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1309159/2011/08/24/Extra-agenten-en-overlastmanager-om-problemen-in-Zele-in-te-dijken.dhtml,

    Omdat, naar zijn weten, de nieuwe paarse regering financiële middelen ter beschikking van de grootsteden zal stellen om overlastmanagers aan te werven, wil Patrick Janssens zo spoedig mogelijk een gesprek met de premier. Op de Antwerpse televisiezender ATV zei de burgemeester van de havenstad zondag dat hij daarover al informele contacten met Verhofstadt gehad heeft.

    http://www.hbvl.be/Archief/guid/patrick-janssens-wil-zo-snel-mogelijk-overlastmanager.aspx?artikel=789bbecc-3166-4a17-aa36-29a6b5f588f1,

    De Antwerpse overlastmanager Jan Goorden wil sluikstorters een week achter de vuilkar laten lopen, als alternatief voor een geldboete. Het stadsbestuur schaart zich achter het idee.

    http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=NBRA26112002_036,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2002