overlastprobleem


overlastprobleem 1.0

(recht en misdaad)

probleem dat veroorzaakt wordt door een vorm van overlast

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een overlastprobleem…

is een probleem

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een probleem dat veroorzaakt wordt door een vorm van overlast
  • [Voorbeeld of specimen] is bv. drugsoverlast, geluidsoverlast, stankoverlast, overlast door het illegaal storten van vuil

    Algemene voorbeelden


    De komende weken zal de Lokale PolitieZone Rupel i.s.m. preventiedienst "den Oogen Boom" extra aandacht besteden aan het achterlaten van hondenpoep en zwerfvuil op straat. Hoewel dit kleine overlastproblemen zijn, zijn het zaken die enorm storend kunnen zijn.

    http://www.politiezonerupel.be/onthaal-mainmenu-30/persberichten-mainmenu-117/931-wijkpolitie-besteedt-extra-aandacht-aan-kleine-overlastproblemen.html,

    'EénVandaag' over het aanhoudende overlastprobleem in Zuilen [...]. Intimidatie, beroving en soms regelrechte straatterreur door probleemjongeren: veel Nederlanders worden ermee geconfronteerd in hun buurt. In het kader van de verkiezingstoernee komt 'EénVandaag' zaterdag 27 februari live vanuit de Utrechtse wijk Zuilen waar jeugdgroepen en straatbendes veel overlast veroorzaken.

    http://tv-visie.be/inhoud/nederland/eenvandaag-over-het-aanhoudende-overlastprobleem-in-zuilen_35728/,

    Plan voor overlastprobleem in Ronse [...]. In Ronse heeft de stad intussen een plan uitgewerkt om het probleem van overlast door jongeren aan te pakken via het zogenoemde JORES-project, wat staat voor Jongeren en Ouders voor Respect op Straat. Daarmee willen ze de jongeren van de straat houden en de ouders sensibiliseren over het gedrag van hun kinderen.

    http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/oostvlaanderen/1.536019,

    Uiteraard is het het beste om overlastproblemen te voorkomen. Dé oplossing daarvoor is vaak het aanpakken van (kleine) irritaties. Een groot overlastprobleem begint namelijk vaak met kleine irritaties.

    http://www.google.be/search?q=overlast+contract&hl=nl&biw=894&bih=604&prmd=imvns&sa=X&ei=e5AZT-DTHMudOr2M9ZQL&ved=0CBQQpwUoBg&source=lnt&tbs=cdr%3A1%2Ccd_min%3A1%2F1%2F2007%2Ccd_max%3A31%2F12%2F2007&tbm=#q=overlastprobleem&hl=nl&prmd=imvns&ei=n5EZT4OXB8LXsgbupf1H&start=10&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=bca3d14d5ed7c0a0&biw=894&bih=604

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • het nachtelijk overlastprobleem

    Drie maanden geleden al verscheen de slager, na klachten van zijn buren, voor de politierechter. Die velde toen een salomonsoordeel en gaf de slager drie maanden de tijd om het nachtelijk overlastprobleem op te lossen.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:003352010:mpeg21:a00151,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding