overlastteam


overlastteam 1.0

(recht en misdaad; neologisme)

team van politieagenten dat zich inzet om allerlei vormen van overlast te bestrijden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een overlastteam…

is een team

  • [Leden] bestaat over het algemeen uit politieagenten, maar kan ook medewerkers van de gemeente, de GGD, de milieudienst en de brandweer bevatten
  • [Functie] bestrijdt allerlei vormen van overlast
  • [Voorbeeld of specimen] bestrijdt bv. drugsoverlast, geluidsoverlast, overlast van hangjongeren, overlast door illegaal storten van afval etc.

    Hoofdsemagram: team


    Algemene voorbeelden


    Vrijdagavond heeft het overlastteam van de politie gecontroleerd in de gemeenten Achtkarspelen, Kollumerland en Dantumadeel. Op alle overlastplekken was het uitermate rustig wat vermoedelijk kwam door het slechte weer.

    http://www.radionof.nl/?page=1&id=1949&view=reactie,

    Premier Guy Verhofstadt wil een zeer krachtdadige aanpak van de overlast en de verloedering in een aantal Antwerpse wijken. Daarvoor sluit de stad als eerste een nieuw veiligheidscontract af met de federale overheid. Per probleemwijk komt er een manager die met zijn overlastteam de leefbaarheid weer moet vergroten.

    http://asp.gva.be/dossiers/-c/crimiant/resul.asp,

    Sinds 1 november is een 31-koppig "overlastteam" actief binnen de Gentse politie. De bedoeling is om in zeven prioritaire wijken overlast als sluikstorten, geluidsoverlast en eigendomsdelicten doeltreffend te bestrijden, zo lichtte commissaris Chris Magerman donderdag op de wekelijkse persconferentie van de stad Gent toe.

    http://www.skynet.be/nieuws-sport/nieuws/belgie/artikel/823077/overlastteam-operationeel-binnen-gentse-politie,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2001