pakkettenbus


pakkettenbus 1.0

(neologisme,posterijen [instellingen en organisaties])

bus speciaal bestemd voor pakketten, die door de postbezorger geopend kan worden met een speciale code om pakketten te bezorgen en die door de eigenaar vervolgens ook weer gebruikt kan worden om ontvangen pakketten te retourneren; brievenbus voor pakketten

Semagram


Een pakkettenbus…

is een bus; is een voorwerp

   Algemene voorbeelden


   DHL wil [...] zijn pakkettenbussen naar Nederland halen. Deze speciale brievenbussen kunnen mensen voor 99 euro kopen of voor 1,99 euro per maand huren. Ze kunnen op de website aangeven wat voor formaat en welke kleur de bus moet hebben, waardoor die past in de tuin of op de muur van het huis. In Duitsland zijn de bussen een succes. "Het is heel handig, helemaal bij retourzendingen. Stel je hebt een broek in de verkeerde maat gekocht, dan doe je het pakje gewoon in je pakkettenbus in je tuin en laat je met je telefoon weten dat er een pakketje klaar ligt", legt Blaauw uit. De mobiele telefoon wordt op die manier de afstandbediening van het pakje.

   http://www.metronieuws.nl/nieuws/met-pakkettenkast-wil-dhl-de-pakkettenoorlog-winnen/SrZneo!gSLUSqrrFBMk/,

   Van Egmond betwijfelt of de pakkettenbussen zullen werken. "In Duitsland wonen mensen ver van elkaar, dus dan is het niet makkelijk om even naar de buren te gaan, maar in Nederland waar het dichtbevolkt is, is dat niet nodig", zegt ze. Bovendien zegt ze dat pakketten van PostNL in 90 procent van de gevallen direct in ontvangst worden genomen. Hierdoor wordt de noodzaak voor een pakkettenbus minder groot.

   http://www.metronieuws.nl/nieuws/met-pakkettenkast-wil-dhl-de-pakkettenoorlog-winnen/SrZneo!gSLUSqrrFBMk/,

   Etymologie


   Aard herkomst inheems woord
   Vroegste datering 2014