panseksualiteit


panseksualiteit 1.0

(seks, gender en relaties; neologisme)

het geïnteresseerd of gericht zijn op personen vanwege hun persoonlijkheid of karakter en niet vanwege hun genderidentiteit of biologische geslacht; ook: het zich seksueel, romantisch of emotioneel aangetrokken voelen tot personen van alle genderidentiteiten en biologische geslachten; het (seksueel) gericht zijn op alle personen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Panseksualiteit…

is seksualiteit

  • [Betrokkene] is het gericht op personen van alle genderidentiteiten en biologische geslachten

    Algemene voorbeelden


    De reacties in Lichella's omgeving waren eigenlijk allemaal positief. 'Gelukkig accepteert deze generatie over het algemeen zulke dingen wel, en maken weinig mensen er nog een big deal van. Ik moet vaak nog wel uitleggen wat panseksualiteit inhoudt, omdat mensen het niet kennen.' Lichella's ouders weten het nog niet, en omdat zij altijd vrij negatief spraken over biseksualiteit houdt ze dat nog even zo. 'Ik heb zoiets van: ik vertel het wel wanneer het nodig is,' voegt Lichella toe.

    https://www.jong030.nl/story/102147/lichella-is-panseksueel.html

    Je seksualiteit heeft toch enkel met jezelf te maken, niet met wat een ander denkt of erover voelt? Overigens als je denkt dat er een verschil is tussen panseksualiteit en biseksualiteit, kun je toch ook niet beide zijn?

    http://www.weljongniethetero.be/forum/viewtopic.php?t=27773,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • dionysische panseksualiteit

    Diverse columnisten werpen zich op om de seksuele eerbaarheid te redden - openbare neukers moeten op de bon (Beatrijs Ritsema), niets is zo opwindend als echtelijke seks (Pauline Terreehost). Voorvechters van de dionysische panseksualiteit pleiten voor de ontkoppeling van seks en liefde en wijzen op de waardeloze seksuele cultuur hier te lande.

    https://www.groene.nl/artikel/met-mijn-schapendoes-naar-de-darkroom,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen