passiefkantoorgebouw


passiefkantoorgebouw 1.0

(bouw, gebouwen en huisvesting; natuur, milieu en energievoorziening; (vooral) in België; neologisme)

kantoorgebouw waarin tal van energiebesparende maatregelen zijn verwerkt en dat grotendeels in zijn eigen energiebehoefte voorziet; energiezuinig kantoorgebouw

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een passiefkantoorgebouw…

is een kantoorgebouw

      Algemene voorbeelden


      Het dak van het administratiegebouw van het Havenbedrijf Gent is voorzien van zonnepanelen voor het opwekken van elektriciteit. Het Havenbedrijf wendt hiermee groene energie aan voor zijn passiefkantoorgebouw en streeft zo naar meer duurzaamheid in het havengebied.

      http://elegizing.rssing.com/chan-1407232/all_p30.html,

      Nu is het wachten op de Silver Tower waarvoor de werken volgens de website van AG Real Estate vorige zomer begonnen zijn. AG Real Estate hoopt dat de Vlaamse Gemeenschap – die de Boudewijnlaan verlaat – er zijn intrek in neemt. De Silver Tower moet het eerste volledig passiefkantoorgebouw van Brussel worden.

      http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/sint-lazarus-tochtgat-met-beetje-charme,

      Zowat een jaar geleden gaf het stadsbestuur een bouwvergunning voor de bouw van de eerste passiefwoning - een passiefkantoorgebouw bestond er al op het Kennedypark - in de stad.

      http://kortrijklinksbekeken.skynetblogs.be/archive/2008/09/21/volstaat-1-studiedag-om-van-kortrijk-hoofdstad-van-passiefbo.html,

      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2008
      Benoemingsmotief Het woord is gevormd naar analogie van het reeds eerder bestaande passiefhuis.