pensioencursus


pensioencursus 1.0

(politiek en bestuur; business, economie en financiën)

door de werkgever aangeboden cursus waarin een werknemer, al dan niet samen met de partner, zich kan voorbereiden op het aanstaande pensioen
Niet alleen toegespitst op de periode ná het pensioen, maar ook wel afgestemd op de maatregelen die wel of niet getroffen moeten worden vóór het pensioen.

Algemene voorbeelden


Stoppen met werken valt veel gepensioneerden en vutters zwaar. Van de ene op de andere dag vallen tientallen uren op kantoor weg. Die tijd moet opnieuw ingevuld worden. Maar wat minstens zo ingrijpend verandert is het leven van de partner. Daarom geven veel werkgevers personeel dat wegens hoge leeftijd het bedrijf verlaat, de mogelijkheid om met de partner een pensioencursus te volgen. Met pensioen gaan doe je samen.

NRC,

Groeiende belangstelling voor 'pensioencursus'. De cursus Pensioen in Zicht in Groningen heeft de afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt.

http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:011011268:mpeg21:a0243,

'Personeel moet naar pensioencursus'. Werknemers zijn zich onvoldoende bewust over hun pensioenbehoeften. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim vijfhonderd mensen in opdracht van verzekeraar AXA. Het bedrijf wil dan ook dat alle werknemers een cursus gaan volgen om de kennis over pensioenen te verhogen. Veel werknemers blijken relatief te veel geld in hun pensioenvoorziening te steken.

de Volkskrant,

Combinatiemogelijkheden


met voorzetselgroep


Voorzetsel: voor

  • Pensioencursus voor ambtenaren

Pensioencursus voor ambtenaren. De gemeente Den Haag wil ambtenaren die kort voor hun pensioen staan, daarop voorbereiden met een speciale cursus.

http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010958660:mpeg21:a0193,