pepernevel


pepernevel 1.0

spray die een peperextract bevat en die gebruikt wordt om een aanvaller in het gezicht te spuiten zodat die tijdelijk uitgeschakeld wordt zonder dat er letsel ontstaat; spray met een peperextract die als verdedigingsmiddel wordt gebruikt; pepperspray

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een pepernevel…

is een spray; is een stof

      Algemene voorbeelden


      De afgelopen tijd experimenteerden vier politieregio's met de pepperspray, die in de Verenigde Staten al lange tijd met succes wordt gebruikt. Het gaat om de regio's Brabant-Noord, Groningen, Drenthe en Rotterdam. Ook het onderzoeksbureau TNO is tot de conclusie gekomen dat de pepernevel een effectief middel is. Minister De Vries neemt het advies naar verwachting over.

      De Telegraaf,

      De politie van Rotterdam, de stad van burgemeester Peper, wil spuitbusjes met een pepernevel gebruiken om agressieve burgers zonder geweld te kunnen arresteren. De spray veroorzaakt een branderig gevoel in de ogen en slokdarm, waardoor verder verzet tegen de sterke arm vrijwel onmogelijk is. In Amerika is het spuitbusje al in gebruik. De spuitbus, met een reikwijdte van circa 4,5 meter, moet nog worden goedgekeurd als politiewapen.

      http://www.digibron.nl/search/detail/374ca72df551868343f3ab80d2350612/pepers-pepernevel,

      In een op de drie incidenten waarbij met pepernevel werd gespoten, werd de agent of diens collega geraakt. En dat kan risico's opleveren. "Enkele malen zijn er situaties geweest waarbij de optredende agent niet meer in staat was zich te verweren tegen aanvallers."

      http://www.ad.nl/ad/nl/1401/ad/integration/nmc/frameset/varia/kobala_article.dhtml?artid=rd037638,

      De pepernevel op het gezicht zal tijdelijke blindheid veroorzaken.

      http://nl.made-in-china.com/co_batons/product_Mini-Pepper-Spray-Keychain-Pepper-Spray-60ml-20ml-110ml_hrhynuohy.html,