perinatologisch


perinatologisch 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

betrekking hebbend op de perinatologie; verband houdend met de perinatologie; behorend tot de perinatologie; gespecialiseerd in de perinatologie

Algemene voorbeelden


Goed hulpverlenerschap vraagt hier ook om het bieden van multidisciplinaire, op de persoon en situatie van de hulpvragers toegesneden ondersteuning bij de afweging waar de zwangere en haar partner voor staan (counseling) [...]. Dit vraagt een grote inzet van het hele perinatologisch team.

http://hollandrijnland.regiovizier.nl/2009/03/25/zorg-voor-het-ongeboren-kind/,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • perinatologisch onderzoek
  • perinatologische zorg

Nauw betrokken bij het perinatologisch onderzoek van de TU/e en het ziekenhuis is de groep Signaalbewerkingssystemen (SPS) van de faculteit Elektrotechniek.

http://web.tue.nl/cursor/bastiaan/jaargang46/cursor18/achtergrond/onderzoek.html

Perinatologische zorg begint vaak al vóór de geboorte en richt zich ook op de gevolgen op lange termijn. De overlevingskansen van te vroeg geboren of ernstig zieke pasgeborenen zijn sinds de komst van de perinatologie sterk verbeterd en de meeste kinderen houden geen ernstige handicap over.

http://www.gezondheidsraad.nl/nl/adviezen/intensive-care-rond-de-geboorte,

Er wordt veel aandacht besteed aan perinatologische zorg, onder meer door wekelijks overleg tussen kinderartsen en gynaecologen.

www.igz.nl/997786/995797/PI13_Zwangerschap_2006_aang1.xls,

  • perinatologisch centrum

Zorg, onderzoek en onderwijs rondom Gynaecologie, Voortplantingsgeneeskunde, Obstetrie en Neonatologie; daar draait het om binnen deze ondernemende divisie. Een inspirerende werkplek met een patiëntengroep van zowel kinderen als volwassenen. Zo vind je hier naast ernstig zieke pasgeborenen, ook vrouwen met vruchtbaarheids- en gynaecologische problemen en zwangere vrouwen met ernstige problematiek gerelateerd aan de zwangerschap. De zorg voor moeder én kind komt samen in ons Perinatologisch centrum; daarmee lopen we in Nederland voorop.

http://www.tempo-team.nl/content/werknemers/vacatures/per-bedrijf/werken-bij-umc-utrecht/perinatologie-gynaecologie.xml

Perinatologen zijn werkzaam in 1 van de 10 perinatologische centra, die door de overheid zijn aangewezen conform het planningsbesluit bijzondere perinatologische zorg. Deze centra worden gekenmerkt door de aanwezigheid van een neonatale intensive care unit (NICU) en zijn toegerust met een OHC unit. Naast de klinische werkzaamheden begeleidt een perinatoloog poliklinisch hoogrisico zwangeren, waarbij prenatale diagnostiek door middel van uitgebreide (Doppler) echoscopie, alsmede in voorkomende situaties invasieve technieken als vruchtwaterpunkties, vlokkentesten en andere technieken een rol spelen.

webserv.nhl.nl/~lov2a/5_2/ohc%20informatie.doc