personeelsreductie


personeelsreductie 1.0

reductie van het personeel; personeelsvermindering

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een personeelsreductie…

is een reductie

  • [Toepassingsgebied of bereik] is een reductie van het personeel; is een vermindering van het aantal personeelsleden

    Algemene voorbeelden


    Volgens Hoogovens is de nieuwe personeelsreductie noodzakelijk, omdat de vraag naar staal nauwelijks groeit en de algemene economische vooruitzichten in Europa somber blijven.

    NRC,

    Deze aanduiding wijst op enkele onderscheiden situaties [...]. Alle drie de vormen leiden noodzakelijk tot een verhoogde inzet van personeel. Tegelijkertijd, zo wordt aangegeven, is er sprake van een voor alle ministeries geldende korting die tot personeelsreducties van ettelijke procenten leidt. Overigens kosten ook andere ontwikkelingen [...] meer tijd.

    http://www.wetgevingsjuristen.nl/frameset3.html,

    Volgens districtsbestuurder H. de Vries van de Industriebond FNV zal Wilton de komende maanden voor 191 werknemers collectief ontslag aanvragen en 60 arbeidsplaatsen verdwijnen via natuurlijk verloop. De personeelsreductie is noodzakelijk om de reparatiewerf weer renderend te maken.

    NRC,

    Philips schrapt 321 van de 1.278 banen in zijn televisietoestellenfabriek in Brugge [...]. Volgens de bedrijfsleiding is een drastische personeelsreductie onvermijdelijk.

    De Standaard,

    Ook zouden als gevolg van ingrijpende personeelsreducties, waarbij duizenden banen zijn verdwenen, te veel ervaren werknemers zijn vertrokken.

    NRC,