personeelsvereniging


personeelsvereniging 1.0

vereniging van personen die bij een bepaalde werkgever werkzaam zijn en - al dan niet in werktijd - regelmatig gezamenlijk ontspannende activiteiten ondernemen; vereniging van personeelsleden; ook: de gezamenlijke leden van zo'n vereniging

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een personeelsvereniging…

is een vereniging

  • [Betrokkene] is bestemd voor personeelsleden

    Algemene voorbeelden


    Navraag leert dat behalve gemeenteambtenaren bijvoorbeeld ook rijksambtenaren en politiemensen in sommige gevallen via de personeelsvereniging reductie krijgen bij de aanschaf van de meest uiteenlopende producten.

    Algemeen Dagblad,

    Beladen met bloemen, een enveloppe met inhoud en cadeau's van directie, personeelsvereniging en collega's ging Arend na de bijeenkomst in de kantine huiswaarts.

    Meppeler Courant,

    De Koloniehof wordt meer en meer bezocht door personeelsverenigingen van bedrijven.

    Meppeler Courant,

    Een opvallend nieuw verschijnsel is daarnaast de Personeelsgids. Dit losbladig boekwerk bevat de meest uiteenlopende documentatie die voor de medewerkers van belang kan zijn. Daarbij valt te denken aan CAO-bepalingen [...], afspraken over werk- en pauzetijden en vakantie- of roostervrije dagen, informatie over de personeelsvereniging, het personeelsblad, bijzondere activiteiten en persoonlijke gegevens van alle medewerkers.

    http://www.rvr.org/DenBosch.htm

    Uit het bijna sjoemelvrije Delfzijl belt de chef van de sectie salarissen op: ambtenaren in Delfzijl die lid zijn van de personeelsvereniging kunnen een benzinepas krijgen waarmee ze privé tien cent korting krijgen bij pomphouders in de regio.

    NRC,

    In Vlissingen maakte de gemeentelijke personeelsvereniging bijvoorbeeld afspraken met twintig leveranciers.

    NRC,

    Als de bedrijfsomstandigheden dit noodzakelijk maken, moeten werknemers op zondag werken mits de werkgever daarover overeenstemming heeft bereikt met de ondernemingsraad, de personeelsvereniging of de belanghebbende werknemers.

    NRC,

    Voor de zesde maal werd afgelopen weekend in Vledder de door de personeelsverenigingen van de brandweer en gemeente georganiseerde Wampex gehouden.

    Meppeler Courant,