pineberry


pineberry 1.0

afbeelding

Bron: Emmbean
( CC BY 3.0 )

(eten, drinken en genotmiddelen; neologisme)

aardbei met een lichte ananassmaak; ananasaardbei

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een pineberry…

is een tuinaardbei; is een aardbei; is een vrucht

  • [Smaak] heeft een friszure smaak die aan ananas doet denken
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een witte aardbeivariëteit; is op geen enkele wijze een kruising met een ananas

    Algemene voorbeelden


    In Groot-Brittannië is een nieuwe vrucht gelanceerd, de pineberry. De naam is een samentrekking van de Engelse woorden voor aardbei en ananas en dat dekt de lading uitstekend: het betreft een aardbei die naar ananas smaakt. De kleine witte vruchtjes behoren tot de 'gewone' aardbeifamilie, ondanks de wat albinoachtige uitstraling en het feit dat de pineberry naar ananas smaakt. Van origine komen de vruchten in het wild voor in Zuid-Amerika, maar Nederlandse telers zouden ze recentelijk zijn gaan verbouwen in de kassen. Nicki Baggott, inkoper voor een online supermarkt, heeft de pineberries inmiddels opgenomen in het assortiment [...]. De pineberries zijn iets kleiner dan reguliere aardbeien.

    http://www.nu.nl/,

    We zijn benieuwd wanneer de pineberry – die vele Britten doet watertanden – bij ons verkrijgbaar is. Deze aardbei met ananassmaak wordt door Nederlandse boeren geteeld, maar tot nu toe alleen verkocht in Groot-Brittannië. Qua vorm lijkt de pineberry precies op de aardbei, al is ie wel iets kleiner. Qua smaak is het net ananas.

    http://shoppen.blog.nl/bizar/2010/03/31/pineberry-aardbei-met-ananassmaak,

    Etymologie


    Aard herkomst leenwoord
    Vroegste datering 2010
    Brontaal Engels
    Vorm in brontaal pineberry
    Betekenis in brontaal idem