pinpointen


pinpointen 1.0

iets of iemand precies aanwijzen; iets precies bepalen; iets of iemand nauwkeurig lokaliseren

Semagram (extra betekenisinformatie)


Pinpointen…

is een handeling

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het precies aanwijzen of nauwkeurig lokaliseren van iets of iemand

    Algemene voorbeelden


    Al negen jaar winkelt Suzi Vasques Dias voor anderen. "Ik werkte als filiaalmanager in een kledingzaak. Blijkbaar deed ik iets wat andere verkoopsters niet deden. Ik kan binnen een paar minuten pinpointen wat bij iemand past. Klanten vroegen: wil je niet eens met mij mee winkelen? Dat deed ik, op mijn vrije dag."

    http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/3417900/2013/03/30/Ik-kan-heel-snel-pinpointen-wat-bij-iemand-past.dhtml,

    Ik heb de adresgegevens veranderd door de correcte huisnummer toevoeging te plaatsen en de locatie is nu goed gepinpoint. Maar ik ben nu nog niet zeker want ik wacht nu nog steeds op verificatie. Ik heb nu een zeer uitgebreide bedrijfsbeschrijving toegevoegd en ik ben er van verzekerd dat er geen fouten in zitten.

    http://productforums.google.com/forum/#!msg/places-nl/-K7TzhJRcuQ/GJjqB5uSBncJ

    Het is vanzelfsprekender om de lijnen te pinpointen, en dan kom je vanzelf bij valorisatie uit. Hier ligt een enorme kans.

    http://www.bobotaal.nl/?tag=pinpointen,

    De hond moet de mijn ook op een bepaalde manier benaderen en pinpointen, aanwijzen waar zij precies ligt.

    Reformatorisch Dagblad,

    Combinatiemogelijkheden


    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: op

    • pinpointen op een hoog CO2-gehalte

    De huidige droogte in Amerika wordt - net als in de jaren '30 - veroorzaakt doordat een hoge-drukgebied lange tijd op dezelfde plaats blijft liggen. De slingerbewegingen in de luchtcirculatie houden het hogedrukgebied op zijn plaats. Zoiets kun je volgens Schuurmans 'niet pinpointen op een hoog CO2-gehalte'. Maar een hoog CO2-gehalte en het broeikaseffect kunnen de luchtcirculatie wel beïnvloeden.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBNRC01:000029221:mpeg21:a0127,