pitbullwet


pitbullwet 1.0

regeling, die gold tussen 1993 en 2008 na een reeks ernstige bijtincidenten, die bepaalde dat vermeend agressieve honden die behoren tot als agressief bekend staande hondenrassen op basis van uiterlijke kenmerken in beslag konden worden genomen; Regeling Agressieve Dieren; RAD

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een pitbullwet…

is een regeling

  • [Tijd] is sinds 1 januari 2009 niet meer van kracht
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] bepaalde dat vermeend agressieve honden die behoren tot als agressief bekend staande hondenrassen op basis van uiterlijke kenmerken in beslag konden worden genomen
  • [Oorzaak, reden of aanleiding] werd ingevoerd na een reeks ernstige bijtincidenten

    Algemene voorbeelden


    Tegen vijf rassen (en honden die daarop lijken) zijn eind 1998, begin 1999 maatregelen aangekondigd in het kader van de Regeling Agressieve Dieren (RAD wetgeving ook wel Pitbull Wet genoemd). De minister maakte in december 2000 zijn besluit bekend: een fok- en houdverbod voor de American Staffordshire Terriër, Dogo Argentino, Fila Brasileiro en Mastino Napoletano, zoals geldt voor de Pitt Bull Terriër.

    http://www.keurmerkfokkers.nl/RegelingAgressieveDieren.html

    De RAD wordt ook wel de 'Pitbullwet' genoemd. De regeling is, zoals eerder vermeld, ook bedoeld voor honden van het pitbullterriërtype.

    http://regelingagressievedieren.webs.com/deregeling.htm

    Er komt een nieuwe regeling voor agressieve honden zoals pitbulls. De regeling uit 1993 wordt afgeschaft omdat die niet geleid heeft tot minder bijtincidenten met honden. Minister Gerda Verburg volgt het advies van de commissie-Van Sluijs, die de Regeling Agressieve Dieren (RAD), ook wel Pitbullwet, evalueerde. In het kader van deze regeling werden pitbullachtigen in beslag genomen en gedood. De commissie vindt het doden van pitbullachtige honden niet te rechtvaardigen, omdat het aantal incidenten gelijk blijft.

    http://www.depers.nl/binnenland/210536/Regeling-pitbulls-verdwijnt.html,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • oneerlijke pitbullwetten

    De enige echte manier om te bepalen of Staffy Bullszijn legaal in jouw omgeving om je onderzoek te doen en het te halen. Zorg ervoor dat het niet alleen legaal is volgens uw community-normen, maar ook dat de verzekering van uw huiseigenaar u niet zal straffen voor het bezit van een van de dieren. Immers, totdat oneerlijke pitbullwetten worden afgeschaft, moeten we allemaal extra waakzaam zijn wat betreft onze rechten en verantwoordelijkheden als hondenbezitters.

    https://shaynintl.com/nl/breeds/5-staffordshire-bull-terrier.html