plaszuil


plaszuil 1.0

mobiel urinoir in de vorm van een zuil dat verdeeld is in een aantal, meestal drie of vier, onderling afgescheiden plaatsen om te plassen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een plaszuil…

is een urinoir

  • [Vorm] heeft meestal een vierkant oppervlak met daarop een zuilvormig gedeelte
  • [Constructie] bestaat uit een vierkant oppervlak met daarop een zuilvormig gedeelte dat in verschillende, onderling afgescheiden, plaatsen om te plassen, meestal drie of vier, verdeeld is
  • [Functie] wordt gebruikt om te urineren
  • [Plaats] bevindt zich in de openbare ruimte
  • [Bevestiging] is aangesloten op een opvangtank
  • [Beweegbaarheid] is een mobiel urinoir
  • [Gebruiker] wordt meestal gebruikt door mannen

Algemene voorbeelden


Gebruikers van de bewaakte fietsenstalling bij het Maagjesbolwerk moesten vorig weekend langs een plaszuil als ze de fiets wilden stallen.

http://www.destentor.nl/regio/plaszuil-maagjesbolwerk-weg-na-klachten-van-gebruikers-fietsenstalling-1.3614838,

De plaszuil die wij aanbieden is een mobiel urinoir waar 4 mannen tegelijkertijd gebruik van kunnen maken. De hoge scheidingswanden zorgen voor de nodige privacy.

http://www.otmaverhuur.nl/plaszuil

Nieuwe plaszuil tegen wildplassen. Bouwer van mobiele wc's Holwerda Cleaning Combinatie (HCC) uit Drachten heeft een uitvinding gedaan om wildplassen tegen te gaan. De eerste zogeheten 'noodzuil' komt te staan op de Kaden in Drachten. Overdag fungeert de plaspaal als reclamezuil. 's Avonds gaat de zuil open waardoor twee plasplekken ontstaan. Aan het einde van de nacht verandert de wc weer in een reclamepaal. Het moderne urinoir zal ook tijdens manifestaties als braderieën gebruikt kunnen worden. De kosten van de plaszuil, 36.000 euro, moeten worden gedekt uit reclame-inkomsten.

Leeuwarder Courant,

Of het nu gaat om uw evenement, feest, recreatieterrein, of bouwplaats ECO Toilet heeft voor uw gasten of medewerkers altijd de juiste keuze in sanitaire voorzieningen. Van de welbekende ECO toiletten en plaszuilen tot toiletwagens en douchecabines. Voor elk sanitair probleem heeft ECO Toilet de juiste oplossing.

http://www.bsearch.be/bedrijfsinfo/1/4867027886711617/G10/SE/eco-toilet-malle-nl.html,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding