pokeren


pokeren 1.0

poker spelen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Pokeren…

is een activiteit

      Algemene voorbeelden


      Er werd gepokerd en gekaart om hoge stapels geld.

      De Hunnen. Dl. 3: Vrede, Jan Cremer,

      Rest nog de mogelijkheid om digitaal te pokeren. Dat zou nog leuk amusement kunnen zijn. Maar de elektronische tegenstanders blijken er helaas geen kaas van gegeten te hebben. Het zijn angsthazen die met een beetje bluf altijd van tafel gespeeld kunnen worden [...]. Deze erbarmelijke speelvaardigheid ontneemt het spel van zijn laatste mogelijkheid om nog wat te bieden te hebben. Als het pokeren lastiger was geweest, had het nog interessant kunnen zijn.

      http://www.xs4all.nl/~fvjole/archief/artikelen/Volkskrant/GAMES/STRIP.html,

      Tom, Soap, Bacon laten hun vriend Eddie een potje pokeren tegen de grote crimineel Harry de "Hakbijl" om zo het grote geld binnen te halen. Eddie heeft namelijk de gave om reacties van zijn tegenspelers te lezen en wint daardoor altijd. Harry weet echter door vals te spelen toch te winnen en na afloop staan de vier vrienden bij hem voor zo'n half miljoen pond in het krijt.

      http://www.filmkeuze.nl/cgi-bin/loader?/cgi-bin/pm/frec-6a8f10.html,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      pokeren 2.0

      handelen of onderhandelen op een manier die, bv. door bluf, aan pokeren doet denken

      Betekenisbetrekking


      metafoor
      Betrokken betekenissen 1.0 : 2.0

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Pokeren…

      is een activiteit

          Algemene voorbeelden


          Blufpoker om de Koersk? Nederland en Rusland pokeren om de berging van de Koersk met als inzet nationale trots en het milieu. Op 30 maart zond de Nederlandse bergingsfirma Smit International het bericht de wereld in dat ze binnenkort verwacht een miljoenencontract met haar partners Heerema en Halliburton te bemachtigen om de Russische atoomduikboot Koersk op de bodem van de Barentszzee te bergen. In het eerste deel van blufpoker om de Koersk berichtten we over het gebrek aan informatie over de Koersk dat Noorwegen en de milieu-organisatie Bellona deed besluiten voorlopig nog niet mee te werken aan een onderzoek naar de berging van de Koersk.

          http://www.xtreme.nl/water/nieuws01/index_wan060401_2.shtml,

          Met nog 20 minuten te gaan besloot Rehhagel tot pokeren. Hij wisselde verdedigende middenvelder Basinas voor de aanvallender ingestelde Giannakopoulos. Niet eens zo'n gekke wissel, want echt gevaarlijk waren de Grieken voorin niet voldoende.

          De Telegraaf,

          De jongste maanden is namelijk gebleken dat de federale, zeg maar de "Belgische", besluitvorming muurvast zit. Er wordt zwaar gepokerd, het geduld van de Vlamingen wordt eindeloos op de proef gesteld. We moeten de Maastrichtnorm halen, daarover is bijna iedereen het eens, maar de Walen zullen hiervoor een zware prijs eisen van de Vlamingen. En "après nous, le déluge", na Maastricht kan de zaak ontploffen.

          De Standaard,