popster


popster 1.0

populaire en beroemde artiest die zijn of haar geld verdient in de muziekindustrie, meestal als zanger of zangeres; populaire en beroemde zanger of zangeres; beroemde popmusicus

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een popster…

is een artiest; is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is populair en beroemd
  • [Activiteit of handeling] werkt als musicus in de muziekindustrie, meestal als zanger of zangeres
  • [Betrokkene] heeft veel fans; is het idool van veel fans

    Algemene voorbeelden


    Eerder deze maand had Oasis een Amerikaanse tournee afgelast. Maar, zo verklaarden de popsterren in een persbericht, "dat had niets te maken met de recente hysterie in de populaire dagbladen". Volgens de Britse tabloidpers zou de gitarist-songwriter Noel Gallagher naar Engeland teruggekeerd zijn na een ruzie met zijn broer Liam, de solo-zanger.

    De Standaard,

    Popsterren die goed in het gehoor liggende liedjes hebben geschreven, zullen binnenkort nog rijker worden. De grote namen onder hen, zoals The Beatles, Madonna of de Spice Girls, zullen binnenkort vele honderduizenden guldens extra gaan verdienen als gsm-bezitters hun liedjes gaan gebruiken als belmelodie.

    Nieuwsblad van het Noorden,

    Ik was jaloers toen ik haar op de grond zag zitten omringd door honderden brieven en kaarten, foto's van popsterren in Nederland. Ze correspondeerde met meer dan vijftig bandjes, zei ze. Van sommige groepen kreeg ze al handgeschreven brieven terug.

    Zwarte lampen, Marion Bloem,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • de populairste popster
    • populaire popsterren
    • wereldberoemde popsterren

    Popster in een land zonder hitparade. De meisjes dragen mini en mascara. Ze komen met hun vriend of met hun vader, maar ze hebben slechts oog voor één man: Vladimir Presnjakov. Als de blonde zanger om half acht het podium betreedt en het gevoelige 'Kasteel van regen' inzet, laten 14.000 kelen een gegil horen dat alle twijfel wegneemt: hier staat Ruslands populairste popster.

    NRC,

    Als een ware handtekeningenjager staat Har Groenendijk uit Roermond te wachten tot de leden van de popgroep Kane na hun optreden op het Bevrijdingsfestival in Roermond weer vertrekken voor een optreden op een ander Bevrijdingsfestival. Met het fototoestel in de hand loopt hij zenuwachtig heen en weer. Groenendijk valt vanwege zijn middelbare leeftijd op tussen de veelal jonge meisjes die ook een glimp van de populaire popsterren willen opvangen.

    De Limburger,

    Bastiaan Ragas heeft zich na het succes met de jongensgroep gericht op zijn solocarriëre. Hij schreef en produceerde, samen met de talenten achter wereldberoemde popsterren als George Michael, Hanson en Prince, zijn poprock album 'Tomorrow is looking good'. Zijn album verscheen in vijftien landen.

    http://www.musicals.nl/aida/

    • Amerikaanse popster

    The Artiste Formerly Known As Prince wist het afgelopen weekeind van geen ophouden. TAFKAP, zoals de Amerikaanse popster tegenwoordig genoemd wil worden, gaf maar liefst twee kort van tevoren aangekondigde optredens in de Amsterdamse poptempel Paradiso, los van de 'officiële' concerten vrijdag en zaterdag in Den Bosch.

    NRC,

    De Amerikaanse popster Madonna zal de rol van Evita in de op stapel staande film waardig spelen. Zo luidt de boodschap die de zangeres met alle middelen probeert door te geven aan de Argentijnse bevolking, die de seksueel uitdagende Madonna niet ziet zitten.

    De Standaard,

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • een beroemde popster

    Michael Jackson is aan de beterhand. De beroemde popster (37) was vorige week woensdag ingestort tijdens de repetities voor een tv-show.

    De Standaard,

    met eigennaam


    • popster Britney Spears
    • popster David Bowie
    • popster Michael Jackson

    Popster Britney Spears showde tijdens het eerste optreden van haar Amerikaanse tour haar nieuwe imago. Geen braaf jong meisje meer, maar een sexy jonge vrouw.

    http://www.studentstart.be/view.asp?article=2381=15,

    Popster David Bowie biedt zijn fans de mogelijkheid om via het internet een nummer te downloaden dat per ongeluk niet op zijn nieuwe album stond.

    De Telegraaf,

    Kabbala is aan een opmars bezig sinds beroemdheden als de popster Michael Jackson en de acteur Michael Douglas in interviews verklaard hebben dat ze hier erg mee bezig zijn.

    De Limburger,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • popsterren en actrices

    Het fenomeen supermodel. In de jaren negentig waren het vooral de topmodellen die hoge toppen scheerden. Toch hebben deze aan het begin van de 21ste eeuw veel van hun invloed verloren. Popsterren en actrices bepalen het modebeeld. Opvallen en de aandacht trekken van de fotografen trekken, is nu de boodschap.

    http://www.kunstbus.nl/index.html?http://www.kunstbus.nl/verklaringen/mode.html

    gevolgd door als


    • popsterren als

    Na eerdere samenwerkingsverbanden met Van Morrison, The Who en Roger Waters, zoeken The Chieftains opnieuw aansluiting bij het poppubliek met de nieuwe cd The long black veil. Hierop is het Ierse zestal te horen met popsterren als Sting, Sinéad O'Connor, Tom Jones, Marianne Faithfull en de Rolling Stones.

    NRC,

    Popsterren als Aretha Franklin en Randy Crawford, klassieke sopranen als Jessye Norman en Barbara Hendricks, waren ze vijftig jaar eerder geboren, dan zaten ze waarschijnlijk in de jazzscene gevangen of anders wel het blues-circuit.

    NRC,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als deel van een afleiding


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen