portretfotograaf


portretfotograaf 1.0

iemand die voor zijn beroep portretfoto's maakt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een portretfotograaf…

is een fotograaf; is een persoon

  • [Plaats] werkt in een fotostudio met apparatuur voor opnames en belichting, decors e.d. en vaak ook op locatie bij het maken van portretten van personen in hun persoonlijke werkomgeving of leefomgeving
  • [Activiteit of handeling] maakt portretfoto's
  • [Object ontstaan] maakt zowel portretfoto's van individuele personen die creatief of artistiek het leven, het karakter, de emoties e.d. van de geportretteerde uitdrukken, of louter werkelijkheidsgetrouwe pasfoto's, alsook dubbelportretten, familieportretten, groepsfoto's enz.

    Algemene voorbeelden


    Hoe ga ik te werk als portretfotograaf? Ik probeer bij elk portret dat ik maak te zoeken naar een (fotografisch) mooie achtergrond; ik zorg voor mooie belichting, met het aanwezige licht, met flitslampen of met een combinatie van beide; tijdens de fotoshoot maak ik contact: ik wil graag weten wat je doet en wat je drive is [...]. Het helpt mij als portretfotograaf om een fotoshoot te reduceren tot gewoon een contactmoment tussen jou en mij. Een praatje, een lach, wat foto's… klaar. Achter de computer maak ik een selectie [...]; ik bewerk de foto's na in Photoshop.

    http://www.oscartimmers.com/portretfotografie/

    Portretfotograaf. Een mooi portret van jezelf, je partner, je gezin, je kind(eren). Doordat ik beschik over een mobiele studio kan ik op locatie langskomen om te zorgen voor een mooie serie portretfoto's.

    http://www.tomnauta.com/portretfotograaf/,

    Jaarlijks wijst het Antwerpse Museum voor Fotografie een documentaire opdracht toe. Na vroegere opdrachten van Lucas Jodogne over het zich wijzigende landschap (1994) en Freya Maes over de vrijetijdsbesteding van de burger (1995) komt de Brusselse reportage- en portretfotograaf Jérôme De Perlinghi aan de beurt. Hij kreeg de taak mensen in hun arbeidsomgeving te portretteren.

    De Standaard,