postorderbruid


postorderbruid 1.0

(politiek en bestuur; pejoratief)

vrouw die bewust op zoek is naar een man in het buitenland om vervolgens met hem te trouwen en die in contact probeert te komen met buitenlandse mannen via een relatiebemiddelingsbureau, meestal via internet; vrouw die haar land verlaat om in een ander land met iemand te trouwen; bruid uit een ander land; importbruid

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een postorderbruid…

is een bruid; is een vrouw; is een persoon

      Algemene voorbeelden


      De postorderbruid is meestal afkomstig uit de minder ontwikkelde gebieden zoals Latijns Amerika, de Filippijnen of Thailand. Zij zoeken een man in de hoop op een beter leven, meer welvaart en vooral ook om hun familie financieel te kunnen ondersteunen. Deze vrouwen melden zich aan bij bemiddelingsbureaus om te kunnen trouwen met een buitenlandse man die het financieel goed heeft.

      http://plazilla.com/de-tragiek-van-de-postorderbruid

      Roel van Duijn, oud-kabouter, -provo, -boer, en -PSP-wethouder en nu deelraadslid voor GroenLinks in Oud-Zuid en pleitbezorger voor liefdeslessen op scholen, trad donderdag voor de derde keer in het huwelijk [...]. Van Duijn (63) heeft zijn nieuwe, Russische bruid, M.J.S. (44), gevonden via de internetsite www.relatieplanet.nl. Van een postorderbruid mogen we evenwel absoluut niet spreken, zegt Van Duijn. "Vraag maar aan de IND. We zijn een half jaar bezig geweest met het invullen van formulieren. Je moet met foto's en correspondentie aantonen dat je een echte relatie hebt." De gelukkige echtgenoot moest ook bewijzen dat hij een baan had met bijbehorend inkomen.

      Het Parool,

      Ook zat ik bij T.T. in de taxi, die CP'86 vertegenwoordigde in de Rotterdamse gemeenteraad voordat hij in de ogen van zijn partij rassenschande beging met een Filippijnse postorderbruid.

      NRC,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding