premaster


premaster 1.0

(onderwijs en opvoeding)

hogeronderwijsopleiding die studenten met een bachelorgraad die niet voldoende beschikken over vereiste kennis en studievaardigheden, voorbereidt op het volgen van een masteropleiding

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een premaster…

is een opleiding

  • [Geheel] is een deel van het hoger onderwijs
  • [Functie] dient als voorbereiding op een masteropleiding
  • [Plaats] wordt gevolgd aan een universiteit of aan een hogeschool
  • [Duur] duurt, afhankelijk van de opleiding, gewoonlijk een half of een heel jaar jaar
  • [Waarde] heeft een studielast van in totaal 30 tot 60 studiepunten (ECTS)
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] kenmerkt zich door onderricht dat het aanvullen van lacunes in kennis en studievaardigheden beoogt
  • [Betrokkene] wordt gevolgd door studenten die een opleiding in de tweede cyclus van het hoger onderwijs willen volgen en al beschikken over een bacheloropleiding op hbo-niveau of over een universitaire bachelorgraad die niet aansluit bij de beoogde masteropleiding
  • [Gevolg of resultaat] leidt bij succesvolle afronding tot toelating tot de beoogde masteropleiding

Algemene voorbeelden


Een premaster is een programma dat je moet doorlopen als je nog niet voldoet aan de eisen om te kunnen worden toegelaten tot een bepaalde master. Via een premaster bereid je je voor op het volgen van een masterprogramma. Het programma dat je volgt is vaak maatwerk: het is toegesneden op wat jij nodig hebt. Dit individuele studieprogramma staat op de voorwaardelijke toelatingsbeschikking die je hebt ontvangen voor het masterprogramma. Een premaster duurt vaak half of heel jaar.

https://students.uu.nl/onderwijs/premasters

Een vierjarige hbo-opleiding wordt afgesloten met een bachelordiploma, dat tevens het einddiploma is. Daarna kan een universitaire masteropleiding gevolgd worden. Meestal gaat er voor hbo-bachelors een premaster (schakelprogramma) aan vooraf. Studenten die een universitaire bacheloropleiding hebben gedaan en een niet-aansluitende master kiezen, moeten ook eerst premaster (schakelprogramma) volgen.

https://www.tilburguniversity.edu/nl/onderwijs/bacheloropleidingen/studiekeuze/structuur,

Een premaster bestaat uit deficiëntievakken, met een omvang afhankelijk van de vooropleiding. Voor een aantal vastgestelde HBO-vooropleidingen bestaan vaste schakelprogramma's van een half jaar (30 studiepunten) tot een heel jaar (60 studiepunten).

https://www.tilburguniversity.edu/nl/onderwijs/bacheloropleidingen/studiekeuze/structuur,

Combinatiemogelijkheden


met substantief ervoor


  • archeologie premaster

De doelgroep van de Archeologie premaster zijn de volgende BA graduates, van wie de beoogde MA specialisaties niet automatisch aansluiten op de vooropleiding: - Studenten van de Universiteit Leiden (anders dan de opleiding Archeologie), - andere Nederlandse universiteiten en HBO opleidingen, - buitenlandse universiteiten.

https://studiegids.leidenuniv.nl/studies/show/7177/archaeology_pre_master,

met substantief erachter


  • premaster klinische gezondheidswetenschappen

Hogeschool Utrecht heeft een speciale opleidingskliniek voor logopedie. [...]. Bij de HU kun je de premaster Klinische Gezondheidswetenschappen volgen als minor. Hiermee verdien je twee honourssterren en kun je doorstromen naar Logopediewetenschappen (UU).

https://www.hu.nl/voltijd-opleidingen/logopedie/tijdens-de-opleiding

Woordfamilie


Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen