prestatiecontract


prestatiecontract 1.0

contract waarin bepaalde prestatienormen zijn vastgelegd op basis waarvan iemand of een instantie of een bedrijf wordt beoordeeld en daarop afgerekend wordt; contract met prestatienormen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een prestatiecontract…

is een contract

      Algemene voorbeelden


      Het kabinet en de korpsbeheerders van de politie zijn het in grote lijnen eens geworden over landelijke prestatienormen voor de politie. Dat betekent dat politiekorpsen in de toekomst gekort kunnen worden op hun budget als zij niet goed presteren. Het contract wordt op 15 februari ondertekend. Het prestatiecontract is een onderdeel van het veiligheidsprogramma van het kabinet. Dat streeft naar een daling van de criminaliteit in 2006 van 20 tot 25 procent.

      NOS Nieuws,

      De Nederlandse Spoorwegen kunnen miljoenen guldens boete krijgen als te veel treinen vertraging hebben. Dit staat in het prestatiecontract dat minister Netelenbos van Verkeer met de NS heeft afgesloten, zo hebben bronnen in Den Haag bevestigd.

      ANP,

      Bij De Schouw Witgoed kunt u terecht voor een uitgekiend advies op maat op basis van uw wensen en eisen. Het personeel heeft geen prestatiecontract en heeft dus als enig doel een voor u zo'n goed mogelijk 'passend' product te adviseren.

      http://www.deschouwwitgoed.nl/