pro-Brits


pro-Brits 1.0

met of getuigend van een voorliefde voor alles wat met Groot-Brittannië in het algemeen en Engeland in het bijzonder te maken heeft; voor alles wat met Groot-Brittannië in het algemeen en Engeland in het bijzonder te maken heeft

Algemene voorbeelden


De grote marsen van pro-Britse protestanten en pro-Ierse katholieken komen in juli en augustus. Vorige zomer leidde een mars in Portadown tot een confrontatie tussen tienduizenden protestanten en duizenden politiemannen die de manifestanten probeerden weg te leiden van een katholieke enclave.

De Standaard,

Weizmann voerde een gematigde pro-Britse politiek. Hij begreep dat hij de steun nodig had van de Britten voor de verwezenlijking van een Joodse staat.

http://www.refdag.nl/website/artikel.php?id=26491,

Hij doet daarmee een toegeving aan het Ira die wellicht de vijanden van het Ira, de pro-Britse protestanten uit Noord-Ierland, in het verkeerde keelgat zullen schieten.

De Standaard,

Voor China is dat een Britse truc om na 1997 een pro-Brits regime aan de macht te houden om te verzekeren dat Britse bedrijven multi-miljarden projecten zullen blijven krijgen voor de bouw van het nieuwe vliegveld en de bijbehorende mega-infrastructuur, die pas in het jaar 2010 gereed zal komen.

NRC,