programmadirecteur


programmadirecteur 1.0

directeur van de afdeling programmering van een omroep

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een programmadirecteur…

is een directeur; is een persoon

  • [Functie] heeft de leiding over de afdeling programmering van een omroep
  • [Rang of hiërarchische positie] valt onder een hoofddirecteur
  • [Toepassingsgebied of bereik] is directeur van de afdeling programmering van een omroep

    Algemene voorbeelden


    Als Brits station moet VT4 een programmadirecteur in het Verenigd Koninkrijk hebben en dat is Terry Fisher.

    De Standaard,

    Food Lion krijgt 4 miljoen dollar (135 miljoen frank) van de tv-zender ABC-TV en anderhalf miljoen dollar (51 miljoen frank) van diens moederbedrijf ABC. De jury beval ook twee hooggeplaatste programmamakers van Prime Time Live om een schadevergoeding uit te betalen. Richard Kaplan, de programmadirecteur die de toelating gaf om het verhaal uit te zenden, moet 35.000 dollar (1,18 miljoen frank) neertellen.

    De Standaard,

    Als de Benaïssa's hun opwachting maken in Parijs voor het opsporingsprogramma "Perdue de Vue", wordt vader de deur gewezen. "Of hij even uit een telefooncel bellen wil naar de programmadirecteur. Die weet niets van de komst van een Marokkaanse familie", zegt de receptioniste bot.

    De Standaard,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een kersvers programmadirecteur
    • een nieuwe programmadirecteur
    • een pasbenoemde programmadirecteur
    • een strenge programmadirecteur
    • een voormalige programmadirecteur

    Bert Geenen en Jan Verheyen worden de nieuwe programmadirecteurs bij VTM.

    http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=NFLE28072003_004,

    Het eerste ei dat bij VT 4 wordt uitgebroed onder de vleugels van kersvers programmadirecteur Bart Deprez is een luchtig spelletje.

    De Standaard,

    De strenge programmadirecteur die een paar dagen later zei dat het beter is als Duitsers in Lichterketten lopen dan met molotov-cocktails gooien, had "zéker" gelijk, gaf de geschrokken entertainer toe.

    NRC,

    Talloze weggetrokken Twentenaren spreken openlijk van hun nostalgie voor de Twentse streek en cultuur, en vestigen zich zonder schroom opnieuw op hun geboortegrond. Carel Enkelaar, de voormalige programmadirecteur van de NOS, ging ook.

    NRC,

    Lorraine Heggesy, de pasbenoemde programmadirecteur van de BBC, zei: "Het is een leuke avond voor iedereen."

    De Telegraaf,

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • een overtuigde programmadirecteur

    "Het menselijk belang is vernieuwend voor Vlaanderen [...]. Niet dat het programma zo uitzonderlijk is, maar het benadert mensen op een andere manier. Zoiets moet kunnen groeien, de makers moeten zich kunnen bekwamen. Dat is hetzelfde als met Afrit 9 of NV De Wereld. Zulke programma's hebben een overtuigde programmadirecteur nodig."

    De Standaard,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: bij

    • programmadirecteur bij de BBC
    • programmadirecteur bij Euronews
    • programmadirecteur bij VTM

    Attenborough is programmadirecteur bij de Britse omroep BBC en geniet internationale bekendheid door zijn documentaires over natuur en milieu.

    De Standaard,

    Johan Op de Beeck ruilt het regionale voor het internationale. De journalist en programmamaker wordt programmadirecteur bij Euronews, de Europese zender die sinds '93 nieuws brengt.

    De Standaard,

    Lieven Defour en Paul Van Praet hadden de dag voordien te horen gekregen dat ze niet langer programmadirecteur zijn bij VTM.

    De Standaard,

    Voorzetsel: van

    • programmadirecteur van BBC 2
    • programmadirecteur van de BBC
    • programmadirecteur van de NOS
    • programmadirecteur van RTL 5
    • programmadirecteur van SuperSport
    • programmadirecteur van TV1

    "Ik ben heel trots op hetgeen The Late Show de afgelopen zes jaar heeft gepresteerd," aldus Michael Jackson, programmadirecteur van BBC2, in The Observer, "maar niets duurt eeuwig."

    NRC,

    De programmadirecteur van RTL 5, F. van Westerloo, stapt per 1 mei over naar het commerciële station Scandinavian Broadcasting System (SBS).

    NRC,

    Jan Huyse, programmadirecteur van SuperSport, stapt op als gevolg van de herschikkingen bij de sportzender.

    De Standaard,

    Opvallend bij de rondvraag in de reclamewereld is dat iedereen ongevraagd de lof begint de zwaaien over Piet Van Roe, de programmadirecteur van TV1.

    De Standaard,

    met eigennaam


    Programmadirecteur Ad 's-Gravesande is nog op zoek naar een vervanger voor de vertrokken Gert-Jan Dröge.

    Algemeen Dagblad,

    Programmadirecteur Victor Rocaries en chef communicatie Rémy Le Champion steken het niet onder stoelen of banken dat ze de kijkcijfers toch wel belangrijk vinden.

    De Standaard,

    RTL5 is een zender die vooral een jeugdig publiek bereikt, aldus programmadirecteur Fons van Westerloo, en daarvoor is Holocaust een "heel toegankelijke serie" over de oorlog.

    NRC,

    Bij de VPRO is volgens programmadirecteur H. van Beers niet iedereen even enthousiast.

    NRC,

    Hoofd juridische zaken Prash Naik en programmadirecteur Kevin Lygo van Channel 4 hebben hun goedkeuring aan de uitzending gegeven.

    http://www.katholieknederland.nl/actualiteit/2004/4/nieuws_322257.html,

    programmadirecteur 2.0

    directeur van het wetenschappelijk programma en/of het onderwijsprogramma van een wetenschappelijk instituut

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een programmadirecteur…

    is een directeur; is een persoon

    • [Functie] heeft de leiding over het wetenschappelijk programma en/of het onderwijsprogramma van een wetenschappelijk instituut
    • [Toepassingsgebied of bereik] is directeur van het wetenschappelijk programma en/of het onderwijsprogramma van een wetenschappelijk instituut

      Algemene voorbeelden


      Thompson [...] is niet de enige die de geschiedenis van het klimaat reconstrueert uit het ijs, maar niemand anders onderzoekt tropisch ijs. "IJsonderzoek doe je in de poolstreken, was altijd het credo. Maar, dacht ik, als je het klimaat wilt leren kennen, heb je aan het poolijs niet voldoende [...]." Dat verhaal ging er in 1974, toen hij zijn eerste onderzoeksvoorstel deed, niet in. "Alleen de onderzoekers die de poolcirkels wilden oversteken, konden geld krijgen. Maar gelukkig had de programmadirecteur, toen hij al het polaire onderzoek had gehonoreerd, nog 7000 dollar over. Die mocht ik toen besteden."

      Trouw,

      Interviews werden afgenomen van 11 promotoren en 10 programmadirecteurs over 11 projecten.

      http://books.google.be/books?id=kt8y-kBNruEC&pg=PA184&lpg=PA184&dq=%22programmadirecteurs%22%22&source=bl&ots=IFQ0IKmKlS&sig=PpbFzIYG48C7Y1ckzaf3_Hd0FzM&sa=X&ei=6rg0ULGBCcaW0QXx1YH4BQ&ved=0CBcQ6AEwATgK#v=onepage&q=%22programmadirecteurs%22%22&f=false,

      De programmadirecteur wordt geraadpleegd inzake toewijzingen van opdrachten, benoemingen en aanstellingen, m.i.v. bevorderingen, van leden van het zelfstandig academisch personeel die een substantiële opdracht waarnemen in de opleiding waarvoor hij verantwoordelijk is.

      http://www.kuleuven.ac.be/kuleuven/reglement/tb-i12a.htm,

      De Faculteitsraad [...] wijst op voorstel van de decaan, voor iedere opleiding of voor meerdere opleidingen samen, een programmadirecteur aan onder de leden van het zelfstandig academisch personeel.

      http://www.kuleuven.ac.be/kuleuven/reglement/tb-i12a.htm,

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • een bevoegde programmadirecteur

      De bevoegde programmadirecteur is voorzitter van de betrokken permanente onderwijscommissie; voor een overkoepelende permanente onderwijscommissie of voor een permanente onderwijscommissie bevoegd voor meerdere opleidingen van de eerste cyclus wordt een der betrokken programmadirecteurs of een ander lid van het academisch personeel door de faculteitsraad aangewezen als voorzitter.

      http://www.kuleuven.ac.be/kuleuven/reglement/tb-i12a.htm,

      met voorzetselgroep


      Voorzetsel: van

      • programmadirecteur van een opleiding

      De programmadirecteur van een opleiding wordt uitgenodigd en gehoord op de vergadering van het Bureau van de faculteit voor aangelegenheden die de opleiding betreffen waarvoor hij verantwoordelijk is.

      http://www.kuleuven.ac.be/kuleuven/reglement/tb-i12a.htm,

      De programmadirecteur van een opleiding is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en de coördinatie van de opleiding waarvoor hij is aangesteld; hij rapporteert dienaangaande aan de decaan en aan de faculteitsraad.

      http://www.kuleuven.ac.be/kuleuven/reglement/tb-i12a.htm,

      Daarnaast is hij aan de Universiteit Nyenrode verbonden als programmadirecteur van zowel de opleiding tot Chartered Financial Analist (bestemd voor beleggingsanalisten en vermogensbeheerders) als tot Chartered Principal Trading Specialist (bestemd voor market makers en andere direct betrokkenen bij de optiebeurs).

      http://www.nijenrode.nl/nl/

      met eigennaam


      'Wij constateerden dat onze Nederlandse studenten een taalachterstand hadden vergeleken met hun Engelstalige studiegenoten,' zegt programmadirecteur Dirk Ilsink.

      NRC,