publieksgericht


publieksgericht 1.0

gericht op het publiek; afgestemd op de behoeften van het (grote) publiek

Algemene voorbeelden


In 1997 zal rond een nieuw te starten project een brede publieksgerichte fondsenwerving plaatsvinden.

http://www.antenna.nl/hapin/,

Tot slot het publieksgerichte GroenHuis. GroenLinks is van mening dat voor de 2 miljoen die nu in de overeenkomst zijn gelabeld, het GroenHuis verre van optimaal zal kunnen worden opgeleverd.

http://www.groenlinksmaastricht.nl/

Aanvankelijk zou de stichting eind deze maand tijdens het Filmfestival Rotterdam naar buiten treden met een persconferentie, maar die werd onlangs weer afgelast. Wijsmuller licht toe dat het belangrijker is om eerst waterdichte afspraken te maken met sponsors. Rienstra bevestigt dat er nog niet getekend is, en dat het om grote bedragen van enkele miljoenen guldens gaat, maar dat de activiteiten zo publieksgericht zijn, dat een belangrijk deel van de dekking gevormd kan worden door inkomsten uit bezoek.

NRC,

WeTeN zal in de komende jaren extra aandacht besteden aan het faciliteren van meer inzet van publieksgerichte WTC in de massamedia en ICT. WeTeN wil vooral meer wetenschap op TV in breed bekeken televisie programma's. Verbreden van specifieke wetenschapsprogramma's is ook wenselijk, maar lastiger te realiseren. In 2001 zal het fonds voor wetenschapsredacteuren worden gestart met een pilot. Doel van het fonds is een duidelijke kwantitatieve en kwalitatieve verbetering in de voor het brede publiek op TV en radio gerealiseerde aandacht voor wetenschap en techniek.

http://www.weten.nl/12/page12273.html,

Allereerst ziet WeTeN als één van haar kerntaken het stimuleren en ondersteunen van de totstandkoming van nieuwe, landelijke publieksgerichte WTC-initiatieven, zodanig dat het brede publiek in Nederland bereikt wordt. Voor het gericht kunnen ontwikkelen van initiatieven is het noodzakelijk de publieksvraag te kennen. Periodiek onderzoek naar publieksverhoudingen en gedrag is hiervoor een geschikt instrument. WeTeN zal in overleg treden met NWO en SCP om te bezien of en hoe dit bij het Sociaal Cultureel Planbureau kan worden ondergebracht.

http://www.weten.nl/12/page12273.html,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • publieksgerichte activiteiten
  • publieksgerichte manifestaties
  • publieksgerichte tentoonstellingen

Het vergroten van de achterban wil INZET verwezenlijken door middel van publieksgerichte activiteiten, samenwerking met soortgelijke organisaties, het inzetten van haar kennis tijdens activiteiten, ledencampagnes, de Website.

http://www.inzet.nl/index.html

WeTeN kiest ervoor haar doelstelling primair te realiseren door ondersteuning van WTC-organisaties en individuen in Nederland: via hen kan door multiplierwerking een groter publiek worden bereikt, dan wanneer zelf wordt ingestoken op uitvoeringsprojecten voor publieksgroepen. Daarom heeft WeTeN in de loop van 1999 besloten in principe zelf geen publieksgerichte WTC-activiteiten meer uit te voeren, maar zich te positioneren als intermediaire organisatie.

http://www.weten.nl/12/page12273.html,

Het regionetwerk bestaat uit vrijwilligers die een voorlichtingstraining hebben gevolgd. Zij verzorgen lezingen en vertegenwoordigen de SDV met een informatiestand op publieksgerichte manifestaties of tentoonstellingen, zoals de huishoudbeurs, vakbeurzen en de EO jongerendag.

http://www.donorvoorlichting.nl/

Binnen de archiefwereld is te constateren dat archiefdiensten, ook de regionale, over het algemeen te kleinschalig zijn. Een relatief groot deel van de middelen moeten zij besteden aan bedrijfsvoering en beheer. Voor publieksgerichte activiteiten blijft hierdoor weinig over.

http://www.minocw.nl/archieven/archief.pdf,

In het afsluitende themajaar 2003 wordt een breed scala aan publieksgerichte activiteiten georganiseerd op het gebied van cultuur, toerisme en recreatie.

http://www.openluchtmuseum.nl/Algemeen/shbo-3.html

Het maatschappelijk rendement ten aanzien van de publieksgerichte activiteiten is gelegen in een toegenomen deelname van brede publieksgroepen aan het debat over de WTO, Lomé en Duurzame Ontwikkeling.

http://www.inzet.nl/index.html

  • een publieksgericht centrum
  • een publieksgericht museum

Het bezoeken van musea en archieven is voor velen een vorm van vrijetijdsbesteding. Rijks- en gemeentearchieven spelen daar actief op in en transformeren zich steeds meer tot publieksgerichte historische informatiecentra.

http://www.minocw.nl/cultuurbeleid/nota1/1.html,

Zo staat het Nationaal Natuurhistorisch Museum (NNM) voor het wetenschappelijke instituut en staat Naturalis voor het publieksgerichte museum.

http://www.fss.uu.nl/ca/cases/1999/case9907.htm,

  • publieksgerichte communicatie

Het veld van publieksgerichte wetenschaps- en techniekcommunicatie kent een groot aantal spelers die elkaar onvoldoende weten te bereiken. Daardoor worden activiteiten te weinig op elkaar afgestemd of zijn soms zelfs onnodig concurrerend, waardoor aan communicatiekracht en kwaliteit wordt ingeboet.

http://www.weten.nl/12/page12273.html,

  • publieksgerichte dienstverlening

De centrumgebieden zullen bovendien - gezien de aard van de activiteiten in de centra: publieksgerichte dienstverlening, detailhandel en horeca - belangrijke knooppunten in de vervoerstromen van de regio blijven.

http://www.let.kun.nl/archeologie/publ.htm,

Hoewel de bedrijventerreinen naar aantal verplaatsingen vooralsnog achterblijven bij de centrumgebieden - een gevolg van het hoge aantal persoonlijke bezoeken dat wordt aangetrokken door publieksgerichte dienstverlening, detailhandel en horeca in de laatstgenoemde gebieden - zijn de grote bedrijventerreinen ook naar aantal woon-werkverplaatsingen te vergelijken met de centrumgebieden.

http://www.let.kun.nl/archeologie/publ.htm,

  • een publieksgerichte houding

Het benutten van kansen vraagt van kunstenaars en instellingen een open, actieve, publieksgerichte en ondernemende houding: cultureel ondernemerschap.

http://www.minocw.nl/cultuurbeleid/nota1/1.html,

  • publieksgerichte informatie

Er zijn signalen dat de overheid extra initiatieven wil ontwikkelen voor publieksgerichte informatie over wetenschappelijke en technische ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid.

http://www.weten.nl/12/page12273.html,

  • publieksgerichte media

Het is voor de kwaliteit van publiekscommunicatie over onderzoek essentieel dat onderzoekers zelfstandig in de publieksgerichte media kunnen optreden, met name rond ingewikkelde kwesties die niet via voorlichters kunnen verlopen. Uit recent onderzoek in opdracht van WeTeN (Willems en Linsen, 2000) onder hoogleraren en universitair hoofddocenten blijkt dat onderzoekers een mediatraining nuttig achten.

http://www.weten.nl/12/page12273.html,

  • een publieksgericht project

Ook aspecten als de veranderende rol van de kunstenaar/auteur en van het publiek of nieuwe mogelijkheden voor research, distributie en presentatie kunnen bij deze projecten aan de orde komen. Het kan om publieksgerichte projecten gaan of om ontwikkelings- en onderzoeksprojecten.

http://www.afk.nl/dis_mediakunst.asp

  • een publieksgericht resultaat

Enerzijds is er onze maatschappelijke functie; als onderdeel van de cultuurraad vormen we een element in het lokaal cultuurbeleid waar de resultaten naar de bevolking centraal staan. Anderzijds moeten we ons cultureel erfgoed grondig kunnen valoriseren op een wetenschappelijk verantwoorde wijze. Dit resulteerde in een algemeen uitgangspunt voor de werking van de erfgoedcel, namelijk: een gefaseerde projectmatige aanpak met publieksgerichte resultaten.

http://www.vcv.be/pdf/1_4/22002/erfgoedinoosterzele.pdf

  • een publieksgerichte sector

De geschiedenis van het museum is echter veel complexer en laat ik kortheidshalve voor wat het is. Sinds enige jaren is er tevens een publieksgerichte sector - als een 'nieuw bedrijf in een bedrijf' - erbij gekomen.

http://www.fss.uu.nl/ca/cases/1999/case9907.htm,

  • publieksgerichte taken

Ook vanuit de nieuwe ICT-ontwikkelingen zou een combinatie van de publieksgerichte taken met gemeentelijk informatiepunt in gezamenlijke huisvesting met de gemeentelijke organisatie op de Schouwburglokatie aan het Grote Kerkhof een goede optie zijn.

http://www.deventer.nl/Frm/Frm-Welkom.html

  • publieksgerichte werking

Aan de hand van een wetenschappelijk-educatief en museologisch verantwoorde opstelling en presentatie van de permanente collectie, en doelgerichte strikt educatieve en publieksgerichte werking, een ruim publiek de kans geven met een grote waaier toegepaste kunst (regionaal gebonden), de kunsthistorische, geschiedkundige en cultuurgebonden beleving en ontwikkeling van het publiek na te streven.

http://www.museumsite.be/

Minister Martens wil in de uitvoering van het dekreet biezondere aandacht schenken aan een publieksgerichte werking van de musea.

De Standaard,

Verwerven, tentoonstellen, ontsluiten van de vaste collectie en permanente opstelling; conservatie en restauratie van de permanente collectie; de collectie aan het publiek ter beschikking stellen op museologisch verantwoorde manier; publieksgerichte werking en onderzoek.

http://www.museumsite.be/

Dit experimenteel reglement heeft de beoogde ontwikkeling / revival van een groep actoren met een publieksgerichte werking niet bereikt.

http://www.wvc.vlaanderen.be/regelgevingcultuur/wetgeving/kunstendecreet/,

met bijwoord


  • erg publieksgericht
  • (steeds) meer publieksgericht
  • niet publieksgericht
  • vooral publieksgericht
  • (te) weinig publieksgericht

WeTeN zal voor de (niet publieksgerichte) activiteiten die zij zelf onderneemt c.q. uitbesteedt naar de maat van de mogelijkheden cofinanciering door derden nastreven.

http://www.minocw.nl/wetenschap/wtc/print.html

De tentoonstelling presenteert de resultaten van dit onderzoek op een erg publieksgerichte manier.

http://www.neanderthalers.be/,

Campagnes voor leesbevordering worden steeds meer publieksgericht.

De Standaard,

De rol die Daantje in de campagne zou spelen bleef voorlopig onduidelijk. Het was in ieder geval niet de bedoeling dat ze 'Plaktang' zouden brengen. 'Te weinig publieksgericht,' oordeelde Ralph. 'Maar we hebben niets anders,' bracht Dana ertegenin.

Walvis, Tom Naegels,

Bij schaalvergroting moet het subsidiariteitprincipe worden onderschreven. Hierbij behouden de lokale bibliotheken die functies (vooral publieksgerichte) die niet efficiënter op een hoger niveau kunnen uitgevoerd worden.

http://www.west-vlaanderen.be/upload/bibliotheek/nederlands.htm#,

met werkwoord


  • publieksgericht denken
  • publieksgerichter denken

We moeten inderdaad professioneler, publieksgerichter denken, zegt producent Paul Breuls (Corsan), maar dat neemt niet weg dat er ook een belangrijke plaats blijft weggelegd voor de cinema de poète, de auteursfilm, want dat is onze kweekvijver voor talent.

De Standaard,

  • publieksgericht werken

Ook groeit het besef dat er voor de nieuwe prioriteit, publieksgericht werken, samenwerking nodig is met andere organisaties, aanbieders van informatie en documentatie van erfgoed.

http://www.minocw.nl/archieven/archief.pdf,

in voorzetselgroep


  • op een publieksgerichte manier

De tentoonstelling presenteert de resultaten van dit onderzoek op een erg publieksgerichte manier.

http://www.neanderthalers.be/,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding