pyjamawerker


pyjamawerker 1.0

(business, economie en financiën; (vooral) in België; neologisme)

iemand die vanuit zijn eigen woning werkt; iemand die structureel (een deel van zijn werktijd) thuis werkt en dat bij wijze van spreken in zijn pyjama zou kunnen doen; thuiswerker

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een pyjamawerker…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Pyjamawerkers werken als zelfstandige van thuis uit. Via een werkveilingsite bieden deze thuiswerkers hun diensten aan verschillende bedrijven aan. Zo bepalen ze zelf wanneer en voor wie ze werken en ontsnappen ze aan dagelijkse files en een drukke werkomgeving. Als ze willen, kunnen ze de hele dag hun pyjama aanhouden.

      De Taaltelefoon,

      Freelancers worden als pyjama-werkers gezien. Die conclusie kwam uit een onderzoek waarbij de meest opvallende stereotypes en vooroordelen over freelancers werden gevraagd aan een groep van meer dan 300 Britse freelance informatici, journalisten en designers.

      http://2014.21bis.be/users/nathalievandenbergh,

      Zeker 35 procent van de freelancers gaf bij het onderzoek aan nog altijd bestempeld te worden als een pyjama-werker. Toch zou 27 procent van de freelancers liever fulltime werk hebben, en zien ze freelancen meer als een noodoplossing.

      http://dvdj.ismadeby.be/media/2014/zijn-freelancers-pyjamawerkers-ik-ben-meer-op-pad-dan-de-vaste-redactie,

      Woordfamilie


      Overige woordfamilieleden


      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2004
      Benoemingsmotief Wordt zo genoemd omdat hij zich niet hoeft aan te kleden om de deur uit te gaan en het werk bij wijze van spreken in zijn pyjama zou kunnen uitvoeren.