reformwinkel


reformwinkel 1.0

winkel waar vanuit een hervormingsstreven naar een meer natuurlijke leefwijze, voedingsmiddelen zonder kunstmatige toevoegingen, kruiden en thee, dieetproducten, homeopathische geneesmidden enz. worden verkocht; winkel waar men voedingsmiddelen zonder kunstmatige toevoegingen, kruiden en thee, dieetproducten, homeopathische geneesmidden enz. kan kopen; reformzaak

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een reformwinkel…

is een winkel; is een bedrijf

  • [Functie] dient om de consument tot een meer natuurlijke leefwijze te stimuleren
  • [Activiteit of handeling] biedt te koop aan
  • [Belanghebbende of begunstigde] verkoopt aan de particuliere klant
  • [Object betroffen] verkoopt voedsel dat op een natuurlijke wijze is geproduceerd, kruiden en thee, dieetproducten, homeopathische geneesmidden enz.

Hoofdsemagram: winkel


Algemene voorbeelden


Reformproducten zijn samengesteld uit puur natuurlijke ingrediënten. Ze bevatten geen chemische of kunstmatige smaak-, geur- en kleurstoffen en geen chemische conserveringsmiddelen. De oorsprong van de reform ligt ongeveer rond 1900 in Duitsland. Men wilde toen een totale hervorming van de maatschappij en de manier waarop mensen leefden. Men sprak dan ook van een levensreform. De eerste reformwinkel werd geopend in Berlijn in 1887, maar de naam reformwinkel werd pas gebruikt in 1900. In Nederland kwam de reformbeweging pas in de 20e eeuw van de grond. Het motto van de reform is zo natuurlijk mogelijk, een voeding met zo weinig mogelijk geraffineerde producten.

http://www.herberie.nl/reform.htm,

Thuis eten ze het zuurdesembrood en de biologische geitenkaas die hij in de reformwinkel heeft uitgezocht.

De vrouw die alles had, Kees van Beijnum,

Gekiemde zaden en granen zijn een heel goede voedingsbron; kiembakjes zijn in reformwinkels te koop, evenals de instructieboekjes.

http://www.moermanvereniging.nl/

Als er pijn en roodheid ontstaat moet u drie keer per week een voetbad nemen met een oplossing van zeezout (drogist of reformwinkel) en dagelijks een druppeltje betadine jodium in de nagelwal laten vallen.

http://www.voetverzorging.nl/