reiswinkel


reiswinkel 1.0

onderneming die is gespecialiseerd in de verkoop van vakanties, reizen en reisgerelateerde zaken zoals reisverzekeringen en daarbij als tussenpersoon optreedt tussen reizigers en de aanbieders van reizen, vakanties, accommodatie en vervoer, of zelf reizen organiseert; bedrijf waar men vakanties en reizen kan boeken en reisverzekeringen afsluit; boekingsbureau voor reizen; reisbureau

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een reiswinkel…

is een winkel; is een bedrijf

  • [Activiteit of handeling] biedt te koop aan
  • [Wijze] treedt op als tussenpersoon tussen reizigers en aanbieders van reizen, vakanties, accommodatie en vervoer, of organiseert zelf reizen
  • [Belanghebbende of begunstigde] verkoopt aan reizigers en vakantiegangers
  • [Middel] biedt vaak overzichten van reizen en vakanties in brochures en reisgidsen
  • [Object betroffen] verkoopt vakanties, reizen en reisgerelateerde zaken zoals reisverzekeringen

Hoofdsemagram: winkel


Algemene voorbeelden


Jaren geleden konden we voor het boeken van een reis alleen naar de fysieke reiswinkel en lieten we ons daar informeren en adviseren. Nu kunnen we zelf onze vakantie zoeken en boeken op internet.

http://online.interview.nl/site/pages/nieuws/2011/vakantieganger_zoekmoe.jsp,

De World of TUI Reisbureaus [...] bieden een breed assortiment aan vakanties en reizen. Nieuw in deze drie reiswinkels is het brede assortiment reisboeken en reisgidsen.

http://www.opreisgids.nl/nieuws/3246/world-of-tui-reisbureau-opent-drie-nieuwe-reiswinkels.html,

De reiswinkel voor alle aanbiedingen van zonvakanties, autovakanties, wintersport, cruises, weekendtrips, jongerenreizen, hotels en stedentrips!

http://informe.com/reis-winkel.eu/,

reiswinkel 2.0

winkel waar reisartikelen verkocht worden, zoals kledij, navigatiesystemen, reisgidsen, rugzakken, insectenwerende middelen enz.; winkel waar men reisartikelen kan kopen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een reiswinkel…

is een winkel; is een bedrijf

  • [Activiteit of handeling] biedt te koop aan
  • [Belanghebbende of begunstigde] verkoopt aan de particuliere klant
  • [Object betroffen] verkoopt reisartikelen

    Hoofdsemagram: winkel


    Algemene voorbeelden


    In onze reiswinkel vind je niet alleen boeken, maar ook bijvoorbeeld, reisverhalen, landkaarten, muggenmelk, klamboes, poncho's, rugtassen en zaklantaarns. We kunnen in onze winkel dus de beste en handigste hulpmiddelen voor je vakantie selecteren.

    http://www.djoser.nl/static/rondleiding/reiswinkel-01.htm

    De ANWB is dé reiswinkel van Nederland waar je alles kunt vinden om veilig en ontspannen aan een vakantie te beginnen. Van Human Nature kleding tot wegenkaart, van autonavigatie tot kinderzitjes, de ANWB winkel heeft het allemaal in het assortiment. Natuurlijk ben je bij de ANWB winkel voor nog veel meer artikelen aan het goede adres zoals verzekeringen, toegangskaarten voor pretparken, evenementen en voorstellingen, reizen en reisgidsen.

    http://www.eggertwinkelcentrum.nl/shopDetail.asp?id=175773&mid=2223&pid=2152

    Ze zetten de tent op en dronken melkthee. Simon en Martijn probeerden de peperdure instant maaltijdzakjes die ze in Amsterdam bij de professionele reiswinkel hadden gekocht.

    http://blogger.xs4all.nl/agbon/articles/92093.aspx,

    Een waardebon voor een reiswinkel zoals bijvoorbeeld Beversport.

    http://forum.viva.nl/forum/list_message/3409868,