rennerskwartier


rennerskwartier 1.0

gebouw of het complex van tijdelijke verblijven waarin de deelnemers aan een wielrenwedstrijd of een motorrace of autorace worden gehuisvest; plaats waar renners verblijven

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een rennerskwartier…

is een kwartier; is een gebouw of complex van verblijven

  • [Deel] bestaat vaak uit mobilhomes e.d.
  • [Functie] dient als tijdelijke huisvesting
  • [Positie] ligt vlakbij een wedstrijdparcours
  • [Duur] wordt bewoond voor de duur van de wedstrijd
  • [Belanghebbende of begunstigde] is bestemd voor deelnemers aan een wielrenwedstrijd, een motorrace of autorace

Algemene voorbeelden


Vanuit de regio doen in de 250 cc. onder meer mee Jaap Hoogeveen (Smilde), Raaj Steenge (Westerbork) [...]. Verder komen op het TT-circuit de zijspannen in de baan [...]. De wedstrijden beginnen zondag 27 augustus om 12.00 uur. De entreeprijs bedraagt dan 15 gulden. Het tweede kaartje is gratis. Mensen die een kijkje in het rennerskwartier willen nemen betalen een tientje extra.

Meppeler Courant,

Met snelle, vederlichte tred baande Schumacher zich een weg naar de box. Met een korte handdruk begroette hij zijn monteurs, zijn collega Johnny Herbert en, op zijn manier, ook de auto [...]. Johnny Herbert startte zijn auto en schoof weer het circuit op. De wereldkampioen keek toe [...] hoe de auto achter de heuvels van het circuit verdween. Terugschakelen, gasgeven, doorschakelen. "Meer dan 15.000 toeren maakt de machine nu", fluisterde iemand geheimzinning [...]. Het klonk goed. Een paar minuten later zat Schumacher in het mobilhome van zijn team, dat achter de box in het rennerskwartier geparkeerd stond.

NRC,

Het Vlaamse plaatsje, niet ver van de kust, ligt in de buurt van het tijdelijke rennerskwartier in Kortrijk, maar Johan Museeuw krijgt niet de gelegenheid zijn vrouw en zoontje te bezoeken. Het leven van een beroepsrenner bestaat deze week uit besneeuwde wegen, ongezellige hotelkamers en een heimelijk verlangen naar het gezin. Om de tijd te doden dragen de renners van GB-Mapei een zaktelefoon [...]. De zaktelefoon hoort bij de standaarduitrusting van een moderne wielerprof.

NRC,